In de handtas van … Sabine Peeters

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
In de handtas van … Sabine Peeters

sabinepeeters

Elke week werpt ELLE.be een blik in de handtas van een mode-insider. Met welke spulletjes overleven ze de drukke werkweek? Deze keer duiken we in de handtas van make-up & hair artist Sabine Peeters.

Sabine Peeters verscheen op de publieke radar met haar beautyblog ‘Life is like a box of make-up’ en haar deelname aan het lifestyle programma ‘Shoot’ op VIJF. Als make-up & hair artist werkte Sabine al voor diverse modebladen (Marie Claire, i-D en Vogue UK om er maar een paar te noemen) en stond ze ook al op de set met Mario Testino en Willy Vanderperre. Beauty heeft duidelijk geen geheimen meer voor Sabine. Schuilen er dan misschien geheimen in haar handtas? Ontdek het hier…

1/

20140603-IMG_0157

Mijn handtas is van Dolly & Daisy en kocht ik zo’n twee jaar geleden. Tijdens een fotoshoot in een kledingzaak kon ik de verleiding niet weerstaan om tussendoor eens rond te kijken in de winkel en plots viel mijn oog op deze handtas. Het was liefde op het eerste gezicht en ik heb die toen voor een prikje op de kop kunnen tikken.

Voor mij is het de ideale tas. Niet alleen omwille van de kleur – laat groen nu net mijn lievelingskleur zijn - maar ook om de grootte. Ik moet vaak veel spullen meesleuren naar en op de set en die geraak ik gemakkelijk kwijt in deze handtas.

20140603-IMG_0175

2/

20140603-IMG_0090

Omdat ik een gevoelige huid heb die snel verbrandt, zal je vaak zonnecrème in mijn handtas vinden. Ik let er ook op dat ik een aangepaste zonnecrème smeer op mijn gezicht: het gezicht vraagt namelijk een andere verzorging dan het lichaam.

20140603-IMG_0205

Ik bescherm mezelf niet alleen tegen de zon! Er zit standaard een pakje Compeed in mijn tas en ik gebruik de pleisters zo goed als continu. Ook al draag ik meestal platte schoenen zoals sneakers of loafers, tijdens het werk sta ik quasi voortdurend recht en dan kan het gebeuren dat ik blaren krijg. Compeed to the rescue! Als ik de stad in ga, waag ik mezelf af en toe aan een paar hoge hakken - mooi, maar helaas al even onhandig...

3/
20140603-IMG_0188

Soms moet ik na een job nog naar een persconferentie, maar zie ik er eigenlijk niet meer zo fris uit. Een laagje rode lippenstift maakt dat helemaal goed. De lippenstiften van Guerlain vind ik fantastisch! Guerlain maakt altijd kunstwerkjes van hun verpakkingen waardoor je niet alleen een topproduct hebt, maar ook een wondermooi designstuk. Het ideale geschenk als je het mij vraagt! Mijn andere favorieten zijn Russian Red en Riri Woo van MAC Cosmetics en Diabolique van Tom Ford. Om mijn lippen zacht te houden, verzorg ik ze met de Guava Lip Butter van Korres. Ik ben er werkelijk helemaal verknocht aan. Noem het gerust een verslaving!

20140603-IMG_0193

Deodorant en kauwgom zijn een absolute must voor visagisten. Aangezien ik neus aan neus sta met mijn modellen, vind ik het belangrijk om fris te ruiken en hygiënisch over te komen. Zo zal ik ook altijd mijn nagels netjes vijlen en mijn haren vastbinden.

20140603-IMG_0197

4/

20140603-IMG_0214

Mijn tas ligt bezaaid met elastieken en spelden. Tijdens een job zal je me meestal met een haardot spotten, daarbuiten durf ik al eens met mijn kapsel te spelen. Ook met haarkleur kan je me nu en dan op een experimentje betrappen: terwijl ik het vroeger vaak bij donker hield, loop ik sinds kort rond met lichte lokken. Een hele aanpassing, maar ik ben enorm blij met het resultaat!

20140603-IMG_0101

Bio Oil is mijn favoriete olie voor… alles! Dit wondermiddeltje helpt erg goed tegen onder andere striemen en littekens. Daarbij is het spotgoedkoop en ruikt het hémels. Voor het slapengaan smeer ik mij van kop tot teen in - heerlijk!

5/

20140603-IMG_0217

Na een job belandt er altijd wel iets in mijn handtas, zoals een kam of deze nagellakjes van Essie (Luxedo en Midnight Cami). Zelf zal je me niet vaak betrappen met nagellak, daar zijn mijn nagels te fragiel voor én ik heb er ook gewoon te weinig geduld en tijd voor.

Als ‘briller’ is mijn bril van Valentino onmisbaar om te kunnen werken. Mijn zonnebril (Tommy Hilfiger) is er ook een op sterkte en was een geschenkje van mijn ouders. Thuis laat ik mijn bril weleens af om mijn ogen wat rust te geven, maar lang houd ik dat helaas niet vol. Naast mijn bril is ook mijn iPhone essentieel: zonder die twee stap ik het huis niet uit – of ik rijd terug!

20140603-IMG_0210

Ik beken: ik ben een social media addict. Ik kan niet zonder en ik voel ook dat mijn volgers verwachten dat ik regelmatig nieuwe looks of producten met hen deel. Dat wissel ik dan af met persoonlijke foto’s of wat humor. Mijn iPad gebruik ik als mobiele portfolio, zo kan ik potentiële klanten op elk moment mijn werk tonen.

6/

Omdat ik het het laatste halfjaar erg druk gehad heb, heeft 'Life is like a box of make-up' jammergenoeg een tijdje stilgelegen. Maar niet getreurd: ik heb de blog onlangs nieuw leven ingeblazen én ik kan je zeggen dat ik zeker niet stilgezeten heb: al mijn vrije tijd ging namelijk naar een gloednieuw project waar je binnenkort meer over te weten komt!

20140603-IMG_0094

Mijn portefeuille heb ik al zo lang dat ik je niet meer kan zeggen van welke winkel die komt en zoals je ziet, zit die barstensvol. Het is werkelijk één grote boekhouding vol bonnetjes en papieren. Wanneer ik op stap ga, neem ik meestal een kleinere handtas mee en dan switch ik ook naar een kleinere portefeuille waar enkel mijn geld, identiteitskaart en rijbewijs in passen. Toevallig zitten er nog Chileense Peso’s in, een leuk aandenken aan mijn reis naar Chili enkele weken geleden. Een werkreisje waar ik heel veel plezier aan gehad heb en zalige herinneringen aan overhoud.

Last but not least: condooms. Iedereen zou condooms op zak moet hebben, zowel vrouwen als mannen. Of je nu iemand bent die snel met iemand in bed duikt of juist liever afwacht – je hebt het maar beter bij, want je weet tenslotte nooit wie je tegenkomt! Daar hoeft ook totaal geen taboe meer rond te zijn.

(Tekst stagiaire Natalia Tjurina, beeld stagiaire Olesya Temirova)