Dit worden de grootste interieurtrends in 2023

Geüpdatet op 16 januari 2023 door Mandy Kourkouliotis Foto’s: Dekton
Dit worden de grootste interieurtrends in 2023

Trendwatchers wereldwijd zien 2023 als het jaar waarin we helen, met zelfontwikkeling en innovatie als centrale thema's. Ons interieur is dé plek bij uitstek om tot rust te komen, nieuwe dingen bij te leren en aan zelfreflectie te doen. Ook op vlak van interieurdesign uit deze holistische visie zich, met trends die focussen op eenheid, sereniteit en de natuur. Kijk je mee naar de interieurtrends die 2023 zullen bepalen? 

Organic modern

Linnen, verweerd hout, rustieke accessoires en veel groen. Voor 2023 keren we terug naar de essentie. De natuur in al haar vormen krijgt een hoofdrol binnen de 'Organic Modern' interieurtrend. Alles mag ook wat minder gepolijst zijn. Een oude tafel of een verduurde bloempot? Omarm het rijke en authentieke verleden van een object en geef het een centrale plaats in je interieur. Bij deze trend staan het organische en authenticiteit voorop, met een toets klassiek. Creëer subtiele contrasten en hou het kleurenpalet sober en naturel. Vergeet je olijfboompje niet, een echte musthave binnen deze stijl!

Transparantie

We zien ook veel transparante details hun opmars maken bij de interieurtrends van morgen. Denk aan glazen decoratie en tafelgerei maar ook volledige meubels zoals een salontafel of room divider. Glas krijgt een mooie hoofdrol en komt in vele vormen terug, van geribbeld, gekleurd tot strak afgelijnd.

Fascinerende texturen

Een ander thema dat in 2023 naar voren treedt is textuur. Durf voor verschillende afwerkingen in je interieur te kiezen en combineer ze naar hartelust. We zien een comeback van geometrische wandtegels die niet alleen voor de spatwand in de keuken dienen, maar ook terugkomen in details als het keukeneiland, de badkamer of in meubels zoals een bijzettafel. Ook op vlak van wanddecoratie mag je gerust voor wat textuur kiezen. Hoe grover, hoe liever! Tot slot is lambrisering weer helemaal hot.

Natuur op de muur

Microcement, leemverf, Mortex,... Natuurlijke bepleistering/verf tegen de muur is helemaal trending. Ook op meubilair en op vloeren blijft deze natuurlijke optie enorm populair. Tussen de interieurtrends van 2023 zien we veel van dit soort afwerkingen terugkomen. Goed voor wat mediterrane vibes in huis!

Kleurrijke keukens

De keuken vormt vaak het hart van je woning, een plek waar je lief en leed deelt. Bij de interieurtrends van 2023 zien we ook meer kleurrijke keukens. Zeg vaarwel tegen monochrome keukens, dit jaar zien we deze ruimte omtoveren tot een positieve kleurenweelde! We zeiden het eerder al: de kracht van zelliges is niet te evenaren in de keuken van vandaag. Kies jij binnenkort ook voor keukenfronten in een gewaagde tint of pak je uit met een kleurrijke wandtegel?