De grote liefdeshoroscoop: dit heeft zomer 2023 voor jou in petto

Geüpdatet op 23 juni 2023 door Lore Ginneberge
De grote liefdeshoroscoop: dit heeft zomer 2023 voor jou in petto

De zomer van 2023 lonkt veelbelovend! Een avontuurtje met een Griekse god of een serieus vakantielief? Een volgende stap in je relatie of wordt je hart gebroken? Dit voorspellen de planeten voor jouw sterrenbeeld in onze grote liefdeshoroscoop.

Astrologische hoogtepunten van zomer 2023

21 juni 2023: Kreeftseizoen

Het is zomer! 21 juni 2023 staat niet alleen in het teken van de zonnewende (de langste dag van het jaar), maar betekent ook de start van Kreeftseizoen. De eerste helft van zomervakantie 2023 valt nog onder de invloed van Kreeft en dat is geen toeval. Dit zorgzame, emotionele sterrenbeeld past perfect bij veel van onze zomerplannen. Voor de ene betekent dit relaxen en je batterijen opladen in de zon, terwijl anderen hun huis zo knus mogelijk maken om vrienden en familie te ontvangen. De reis van de zon door Kreeft moedigt je aan om je intuïtie te volgen en je emotionele stabiliteit prioriteit te geven.

22 juli 2023: Venus retrograde in Leeuw

De planeet van de liefde, Venus, gaat in retrograde in Leeuw op 22 juli 2023. Dit voegt een extra dimensie toe aan de liefdesenergie van die periode. Retrogradeperiodes van Venus nodigen ons uit om naar binnen te keren en dieper te reflecteren op onze relaties, waardoor oude patronen en overtuigingen naar voren kunnen komen. Tijdens de retrogradeperiode van Venus in Leeuw is het belangrijk om aandacht te besteden aan onze eigen behoeften en expressie van liefde. Dit is een tijd om je innerlijke passie en creativiteit te onderzoeken en te herontdekken. Het kan zijn dat je oude romances herbeleeft of belangrijke lessen leert over het geven en ontvangen van liefde.

23 juli 2023: Leeuwseizoen

Aan het einde van de eerste maand, op 23 juli, maakt de zon haar zinderende debuut in Leeuw. De zon voelt zich daar uiterst comfortabel, want is de planetaire heerser van Leeuw (en onze grootste bron van energie). Het Leeuwseizoen benadrukt de brug tussen ons hart en het bewustzijn van onze ziel. Kom uit je schulp en laat je hart spreken!

1 augustus 2023: Supermaan in Waterman

Op 1 augustus 2023 vindt een bijzondere volle maan plaats in Waterman. Deze 'supermaan' staat symbool voor een periode van intense energie en transformatie. Het kan een tijd zijn van emotionele doorbraken, persoonlijke groei en nieuwe inzichten. Alle sterrenbeelden worden aangemoedigd om grenzen te verleggen, hun ware potentieel te omarmen en unieke talenten met de wereld te delen. In de liefde kunnen emotionele doorbraken ontstaan en worden oude patronen eindelijk losgelaten om ruimte te creëren voor diepere verbindingen. Dit is het moment om je ware gevoelens te uiten en je open te stellen voor liefdevolle relaties die je leven verrijken. Ook op seksueel vlak is het onder de supermaan geen slecht idee om te onderzoeken wat je leuk vindt in bed en om jezelf toe te staan om volledig te genieten van intimiteit.

23 augustus 2023: Mercurius Retrograde in Maagd

Aan het einde van augustus draait Mercurius retrograde in Maagd, wat kan aanzetten tot diepere verbindingen en introspectie, waardoor jij en een partner samen groeien. Aan de andere kant kan Mercurius retrograde ook voor verwarring en miscommunicatie zorgen, waardoor kleine misverstanden kunnen uitgroeien tot grotere problemen. Het is belangrijk om geduldig en begripvol te zijn, en om extra aandacht te besteden aan de manier waarop je je uitdrukt.

Lees ook: Met deze 3 sterrenbeelden heeft jouw relatie meest kans op slagen

 

Ram: 19 maart tot 20 april

Single: Zwoele zomeravonden zijn jouw speelterrein, Ram. Met de sterren die in jouw voordeel staan, ben jij de onweerstaanbare magneet op elk feestje. Wees niet verlegen, spring in het diepe en flirt erop los!

In een relatie: Jouw passie ontvlamt dit seizoen, Ram. Gooi die sleur uit het raam en maak van elke date een avontuur. Verleid je partner met jouw gewaagde ideeën en maak herinneringen die jullie hart sneller laten kloppen.

Geluksdag: 7 juli 2023 - De passie in de lucht zal je hart sneller doen kloppen en een onverwachte ontmoeting kan leiden tot een vurige romance.

 

taurus stier sterrenbeeld gif

Stier: 21 april tot 20 mei

Single: De zomerzon brengt een zwoele gloed in jouw leven, Stier. Je straalt zelfvertrouwen uit en trekt bewonderaars als een magneet aan. Vertrouw op je sensuele charme en laat de vonken maar vliegen!

In een relatie: Romantiek bloeit op deze zomer, Stier. Omarm de intimiteit met je partner en geniet van heerlijke quality time samen. Laat je verleiden door heerlijk eten, romantische wandelingen en onvergetelijke nachten.

Geluksdag: 16 juli 2023 - Je charme is onweerstaanbaar en je trekt positieve energie aan. Deze dag brengt liefdevolle connecties en mogelijke langdurige relaties.

gemini tweeling tweelingen

Tweelingen: 21 mei tot 21 juni

Single: Jij bent de koning(in) van de woordspelingen, Tweelingen. Gebruik je sprankelende persoonlijkheid en gevatte humor om harten te veroveren. Een flirtende woordenstroom kan de sleutel zijn tot jouw zomerromance!

In een relatie: Communicatie is de sleutel tot succes deze zomer, Tweelingen. Pak je telefoon en laat je partner weten hoezeer je van ze houdt. Plan leuke en verrassende dates om jullie band te versterken.

Geluksdag: 26 juli 2023 - Communicatie staat centraal en je hebt de juiste woorden om indruk te maken. Een diepgaand gesprek kan leiden tot een betekenisvolle verbinding.

cancer kreeft horoscoop gif sjabloom

Kreeft: 22 juni tot 22 juli

Single: Je zachte en zorgzame aard maakt je onweerstaanbaar, Kreeft. Deze zomer komen mensen naar je toe als ze een schouder nodig hebben om op te leunen. Wees geduldig en open je hart, want liefde kan zich op de meest onverwachte momenten aandienen.

In een relatie: Emoties lopen hoog op deze zomer, Kreeft. Laat je partner zien hoeveel ze voor je betekenen door hen te verwennen met je heerlijke kookkunsten en knuffels. Creëer een warme en liefdevolle sfeer om jullie band te versterken.

Geluksdag: 3 augustus 2023 - Emotionele banden worden versterkt en je voelt je op je gemak om je ware gevoelens te delen. Een intiem moment kan je hart doen smelten.

leeuw lion horoscoop gif sjabloon symbool

Leeuw: 23 juli tot 22 augustus

Single: De zomer is van jou, Leeuw! Jij bent de ster van de show, klaar om harten te veroveren met je charme en zelfverzekerdheid. Wees niet bang om uit je comfortzone te stappen en dans het leven tegemoet!

In een relatie: Je straalt deze zomer, Leeuw. Laat je partner zien dat ze de enige ster aan jouw hemel zijn. Verras ze met romantische uitjes en verwenmomenten die ze nooit zullen vergeten.

Geluksdag: 9 augustus 2023 - De sterren stralen helder voor jou, Leeuw. Deze dag brengt vertrouwen en zelfverzekerdheid, waardoor je onweerstaanbaar bent voor potentiële partners.

maagd vierge symbool sterrenbeeld horoscoop

Maagd: 23 augustus tot 22 september

Single: Je verfijnde smaak en aandacht voor detail maken je aantrekkelijk voor potentiële liefdesinteresses, Maagd. Laat je organisatorische vaardigheden schitteren bij het plannen van romantische dates. Wie kan er nu nee zeggen tegen zo'n perfecte avond?

In een relatie: Wees deze zomer wat avontuurlijker, Maagd. Stap uit je comfortzone en verras je partner met nieuwe ervaringen. Vergeet niet om je kritische blik af en toe uit te schakelen en gewoon van het moment te genieten.

Geluksdag: 18 augustus 2023 - Je oog voor detail komt goed van pas, want je merkt kleine signalen van interesse op. Een subtiele flirt kan leiden tot een beloftevolle connectie.

balance weegschaal sterrenbeeld gif

Weegschaal: 23 september tot 22 oktober

Single: Deze zomer ben jij de belichaming van elegantie en harmonie, Weegschaal. Laat je charme werken en creëer een sfeer van romantiek om je heen. Wees gedurfd en stap op die interessante persoon af die je aandacht trekt!

In een relatie: Breng balans in je relatie deze zomer, Weegschaal. Plan romantische uitstapjes waar jullie beide van genieten en neem de tijd om naar elkaars behoeften te luisteren. Samenwerking en compromissen zullen jullie band versterken.

Geluksdag: 25 juli 2023 - Balans is de sleutel, en je trekt harmonie en liefde aan. Deze dag brengt evenwichtige relaties en romantische momenten.

schorpion scorpion scorpio sterrenbeeld horoscoop gif

Schorpioen: 23 oktober tot 21 november

Single: Je magnetische aantrekkingskracht is onweerstaanbaar deze zomer, Schorpioen. Gebruik je intense blik en mysterieuze charisma om harten te veroveren. Wees gedurfd en laat die vonk overslaan!

In een relatie: Passie laait hoog op in jullie relatie deze zomer, Schorpioen. Wees niet bang om je diepste verlangens met je partner te delen. Verken nieuwe dimensies van intimiteit en geniet van de verbondenheid die het jullie brengt.

Geluksdag: 12 juli 2023 - Je magnetisme is op zijn hoogtepunt en je trekt intense en gepassioneerde connecties aan. Een ontmoeting op deze dag kan diepgaand zijn.

boogschutter sterrenbeeld horoscoop gif

Boogschutter: 22 november tot 21 december

Single: Jij bent de avonturier van de zomer, Boogschutter. Trek eropuit, ontmoet nieuwe mensen en geniet van flirterige ontmoetingen onder de sterrenhemel. Laat je sprankelende persoonlijkheid de vonk zijn die liefde in de lucht brengt!

In een relatie: Wees deze zomer de reisleider van jullie relatie, Boogschutter. Plan spannende vakanties of spontane weekendjes weg om de vonk tussen jullie beiden aan te wakkeren. Gedeelde avonturen zullen jullie band versterken.

Geluksdag: 5 augustus 2023 - Avontuur ligt in de lucht en je voelt je aangetrokken tot mensen die jouw passie voor het leven delen. Een spannende ontmoeting kan je hart sneller laten kloppen.

steenbok capricorne capricorn sterrenbeeld horoscoop gif

Steenbok: 22 december tot 21 januari

Single: Jij bent de belichaming van succes deze zomer, Steenbok. Laat je georganiseerde en ambitieuze kant zien, maar vergeet niet om je innerlijke rebel naar boven te halen. Verras anderen met je onverwachte kant en je zult harten veroveren.

In een relatie: Laat je zwoele kant zien aan je partner, Steenbok. Plan romantische avonden waarin je je toewijding toont. Laat hen zien dat je niet alleen succesvol bent, maar ook sensueel en gepassioneerd.

Geluksdag: 14 augustus 2023 - Je geduld wordt beloond en je trekt stabiele en serieuze relaties aan. Een solide basis kan worden gelegd op deze dag.

waterman verseau sterrenbeeld horoscoop gif

Waterman: 20 januari tot 19 februari

Single: De zomer zit vol verrassingen voor jou, Waterman. Wees open voor nieuwe ervaringen en stap uit je comfortzone. Je excentriciteit en unieke kijk op het leven zullen aantrekken wie echt bij je past.

In een relatie: Wees de visionair van jullie relatie deze zomer, Waterman. Kom met originele ideeën en onverwachte gebaren om je partner te laten zien hoeveel ze voor je betekenen. Laat je eigenzinnigheid jullie liefdesvlam aanwakkeren.

Geluksdag: 23 juli 2023 - Je eigenzinnigheid en unieke persoonlijkheid trekken gelijkgestemde zielen aan. Deze dag brengt verrassende ontmoetingen en onconventionele liefde.

poissons pisces vissen sterrenbeeld horoscoop gif symbool

Vissen: 19 februari tot 20 maart

Single: Jij bent de dromerige romanticus deze zomer, Vissen. Laat je creatieve kant zien en deel je gevoelens met de wereld. Vertrouw op je intuïtie, want het zal je leiden naar een betoverende liefdesconnectie.

In een relatie: Versterk de spirituele band met je partner deze zomer, Vissen. Creëer een romantische en dromerige sfeer om samen te genieten van magische momenten. Laat je zachte en zorgzame karakter de leidraad zijn in jullie liefdesverhaal.

Geluksdag: 29 juli 2023 - Je intuïtie is sterk en je bent in harmonie met de kosmos. Deze dag brengt spirituele verbindingen en diepe emotionele resonantie.