Shop the look: een knusse leeshoek boordevol contrast

Gepubliceerd op 2 juni 2022 door ELLE België
Shop the look: een knusse leeshoek boordevol contrast

De tijd verliezen en helemaal opgaan in een spannend boek kan zowat van overal. Hoewel een hangmat tussen twee palmbomen waarschijnlijk als eerste in je opkomt als je denkt aan een ideaal plekje om een goed boek te verslinden, is in België een weerbestendig alternatief veel waardevoller. Wij ontwierpen een stijlvolle, knusse leeshoek, boordevol contrast waarvoor je niet eens veel plaats nodig hebt. Heb je een kleine ruimte waarvan je niet goed weet wat ermee te doen, dan is een kleine leeshoek misschien net wat er bij jou ontbreekt. Daarbovenop kan de leeshoek natuurlijk ook nog andere functionaliteiten hebben: denk bijvoorbeeld aan welverdiende afwisseling bij het antwoorden van je emails, of een avondje Netflix kijken.

 

Een comfortabele zitplek

Comfort is één van de belangrijkste factoren bij het inrichten van een leeshoek. Wij kozen voor een comfortabele fauteuil in crèmekleurige teddy-stof waar je je helemaal in kan nestelen. Onder je voeten kan je genieten van een gezellig vloerkleed in Berber stijl en sfeervolle verlichting kan natuurlijk in een leeshoek ook niet ontbreken. Om je boeken ook een leuk plekje te geven gebruikten we en bar trolley, één van de veelzijdigste meubelstukken die je kan selecteren voor je interieur.

tuinset, westwing
Teddy Fauteuil Sara

Shop hier

tuinset, westwing
Serveerwagen Manhay

Shop hier

tuinset, westwing
Boho vloerkleed

Shop hier

Scheid de leeshoek visueel af van de rest van de ruimte

Een leeshoekje kan zowat in elke vrij ruimte worden geïntegreerd en je hebt er niet per se een extra kamer voor nodig. Een lege muur in de woonkamer of slaapkamer is goed genoeg.  Door een statement wandrek aan de muur te hangen en een mooi vloerkleed te gebruiken kan je de leeshoek visueel afscheidden van de rest van de ruimte, en kan je ook in gemeenschappelijke ruimtes en leuke leeshoek creëren. Het organische wandrek is overigens ook super leuk om kleine accessoires in tentoon te stellen.

 

tuinset, westwing
Wandrek Barney zwart

Shop hier

tuinset, westwing
Vloerlamp Bonnet zwart

Shop hier

tuinset, westwing
Mobiele LED tafellamp Svamp

Shop hier

 

Zelf ook zin gekregen om een leuke leeshoek in te richten bij je thuis? Zoals gewoonlijk kan je alle producten die voor deze look zijn gebruikt bestellen in de Seemble webshop.