Shop the look: 3 boekenrekstylings die je thuis makkelijk kan namaken

Geüpdatet op 26 april 2022 door ELLE België
Shop the look: 3 boekenrekstylings die je thuis makkelijk kan namaken

We weten maar al te goed dat het stylen van een boekenrek erg intimiderend kan zijn, of je nu een mooie selectie aan objecten binnen handbereik hebt of niet. Hoe vind je namelijk de perfecte balans tussen de objecten, waar plaats je de items en hoeveel selecteer je er voor je styling? Allemaal niet makkelijk, maar wij tonen je hoe het moet, met drie mooie boekenrekstylings om als voorbeeld te nemen. En het goede nieuws aan dit alles: je boekenrek stylen of vernieuwen moet zeker en vast geen fortuin kosten. En voor de boekenwormen onder ons, hebben we in onze looks ook voldoende plaats voorzien voor een collectie boeken, die je makkelijk in verschillende posities kan toevoegen om de looks aan te vullen.

 

Look 1: Contrasterend zwart-wit

Een zwart boekenrek is natuurlijk ideaal voor een styling in zwart-wit en perfect voor diegene die van een beetje contrast houden. Let er bij het schikken op dat elke plank in balans is en een beetje verschilt van de andere planken. Groepeer bijvoorbeeld op sommige legplanken maar één groter item, en op andere meerdere kleinere. Als je van lezen houdt, is het boek lampje natuurlijk een sfeervolle toevoeging aan het rek.

tuinset, westwing
Boekenrek Binche

Shop hier

tuinset, westwing
Kavandu vaas

Shop hier

tuinset, westwing
Boek lamp walnoot

Shop hier

Look 2: werk met groen voor een fris effect

Een boekenrek kan een ideale plek zijn voor plantenliefhebbers om hun planten tentoon te stellen. Het groen van de planten voegt een frisse toets toe aan de donkere kleur van het boekenrek en een elegante gieter om je plantjes water te geven mag natuurlijk ook niet ontbreken.

 

tuinset, westwing
Vaasjes Set

Shop hier

tuinset, westwing
Gieter Bell

Shop hier

Look 3: Natuurlijke kleuren voor een warm effect

Een zwart boekenrek is heel karaktervol, en kan perfect opgewarmd worden met een combinatie van objecten in natuurlijke materialen en warme kleuren. De manden zijn ook perfect voor extra kussens of dekentjes in de woonkamer en de Snap tafellamp voegt een sfeervol en gezellig licht toe aan het geheel.

 

tuinset, westwing
Beeld abstract bow

Shop hier

tuinset, westwing
Tafellamp snap

Shop hier

Het mooie aan een boekenrek is dat je het makkelijk van stijl kan veranderen en een kleine update kan geven wanneer je maar wil. Wissel een paar objecten uit en creëer een nieuwe look al naargelang het seizoen, je mood of smaak. Zoals gewoonlijk kan je alle producten die voor deze look zijn gebruikt bestellen in de Seemble webshop.