Deze 3 online modeopleidingen maken van jou een fashion expert

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE België
Deze 3 online modeopleidingen maken van jou een fashion expert Imaxtree

Vind jij mode ook de leukste industrie ter wereld? Wil je een eigen merk opstarten of in de voetsporen van Anna Wintour treden? Deze drie online modeopleidingen maken jou een fashion expert

Understanding Fashion: From Business to Culture

Benieuwd hoe de mode-industrie de westerse cultuur de afgelopen 150 jaar heeft gevormd? In deze cursus van modeschool Institut Français de la Mode ontdek je hoe mode een invloed heeft op de maatschappij en het bedrijfsleven van vandaag. Je onderzoekt casestudies van topmerken als Chanel en Gucci. Designers Paul Smith en Jacquemus delen hun kennis via exclusieve video’s van de school. Deze cursus brengt afwisselend docenten, ontwerpers en experten aan het woord die jou de basis van de mode-industrie aanleren.

Start de cursus

Helemaal gratis krijg je vier weken toegang tot ‘Understanding Fashion: From Business to Culture’. Voor €54 kan je de cursus aankopen waardoor je levenslang toegang krijgt en aan het eind een certificaat kan behalen. Wanneer je een jaarabonnement bij FutureLearn aankoopt is deze opleiding hierbij inbegrepen.

Fashion and Sustainability: Understanding Luxury Fashion in a Changing World

Het kan allemaal wat groener, dat geldt ook voor de mode-industrie. Textiel is een grote vervuiler en daar willen veel merken anno 2022 iets aan doen. In deze opleiding van de London College of Fashion leer je de meest duurzame ontwikkelingen die verband houden met luxemode. Je zoekt uit waar de bekendste modemerken vandaag mee bezig zijn en ontdekt innovatieve benaderingen die kunnen bijdragen aan ecologische veerkracht en bloeiende samenlevingen.

Start de cursus

Helemaal gratis krijg je vier weken toegang tot ‘Fashion and Sustainability: Understanding Luxury Fashion in a Changing World’. Voor €54 kan je de cursus aankopen waardoor je levenslang toegang krijgt en aan het eind een certificaat kan behalen. Wanneer je een jaarabonnement bij FutureLearn aankoopt is deze opleiding hierbij inbegrepen.

The Future of Fashion and Media

Wil je er volledig voor gaan? Dan is deze ExpertTrack van Condé Nast iets voor jou. Je verkent de belangrijkste gebieden van de mode- en media-industrie en leert hoe modemerken inspelen op wereldwijde trends. De cursus leert je omgaan met de complexiteit van ethische en diversiteitsoverwegingen bij het communiceren van mode-ideeën en zet het belang van transparantie in de kijker. Deze cursus is niet enkel theoretisch, je krijgt ook de kans om je eigen creatieve werk te maken en een opvallend portfolio te creëren. Ook zonder voorkennis kan je deze opleiding tot een goed eind brengen. Deze ExpertTrack laat jouw hart voor mode ongetwijfeld sneller slaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Condé Nast (@condenast)

Start de cursus

Voor deze ExpertTrack betaal je zolang je de cursus volgt een maandelijks bedrag van €36 waardoor je toegang krijgt tot alle cursussen binnen de ExpertTrack, evenals beoordelingen en het uiteindelijke digitale certificaat.

Surf naar de website van FutureLearn voor meer cursussen.

(Stagiaire Dewy De Leeneer)