Alles over Maximilian Davis, de kersverse creatief directeur bij Salvatore Ferragamo

Gepubliceerd op 14 maart 2022 door Lore Ginneberge
Alles over Maximilian Davis, de kersverse creatief directeur bij Salvatore Ferragamo

Italiaans modehuis Salvatore Ferragamo kondigde haar nieuwe creatief directeur Maximilian Davis aan. Wie is deze jonge ontwerper, en wat kunnen we verwachten van zijn collecties?

Maximilian Davis is aangesteld als nieuwe creatief directeur en zal vanaf woensdag 16 maart starten in zijn nieuwe functie, aldus het persbericht van het merk. Davis is de opvolger van Paul Andrew. Andrew kondigde vorig jaar al zijn vertrek aan. Destijds werd gemeld dat het ontwerp van de collecties werd overgenomen door een in-house designteam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MAXIMILIAN (@_maximiliandavis_)

"Ik ben vereerd om mij aan te sluiten bij Ferragamo en dankbaar voor de kans om verder te bouwen op de rijke en gevestigde erfgoed van het modehuis," aldus Davis in het persbericht. "Ferragamo vertegenwoordigd een toewijding aan tijdloze elegantie en verfijning die ik enorm inspirerend vind. Ik zie er naar uit om mijn visie te verwoorden, verhoogd door de codes van Italiaanse ambacht, kwaliteit en innovatie. Marco Gobbetti, CEO van Salvatore Ferragamo voegt toe: "Ik ben verheugd Maximilian te verwelkomen bij het huis van Ferragamo. De helderheid van zijn visie samen met het niveau van de uitvoering en zijn krachtige esthetiek maken hem een van de meest briljante talenten van zijn generatie. Zijn werk wordt gedefinieerd door elegantie, verfijnde sensualiteit en een constante toewijding aan kwaliteit. Door zijn lens van hedendaagse sensibiliteit, zal hij een nieuw en spannend hoofdstuk schrijven voor dit modehuis dat gebouwd is op creativiteit, ambacht, verfijning en uitzonderlijke menselijke waarden."

Wie is Maximilian Davis?

Maximilian Davis studeerde aan het London College of Fashion, waarna hij werkte voor Grace Wales Bonner, Asai, Supriya Lele en Mowalola. Het was die laatste die hem aanspoorde om een eigen label te starten, maar daar had Davis toen de financiële middelen niet voor, vertelde hij in 2020 aan Vogue UK. Davis besloot dan maar om twee T-shirts te ontwerpen als eerbetoon aan het Trinidadiaanse erfgoed van zijn pas overleden grootmoeder, en ze te verkopen via Instagram. Deze online verkoop was een groot succes en zou leiden tot MAXIMILIAN. Zijn piepjonge merk trok meteen de aandacht. Onlangs werd de Trinidadiaans-Britse modeontwerper zelfs geselecteerd als een van de 20 semifinalisten voor de prestigieuze LVMH Young Designers-prijs. De designer trok zich echter terug uit de wedstrijd, en de reden waarom is nu duidelijk.

maximilian Davis
Maximilian Davis voor Fashion East FW22 - Imaxtree

Zijn Trinidadse en Jamaicaanse roots blijven een grote inspiratie voor Davis, net als zijn eigen familie. Zijn collecties voor MAXIMILIAN worden getypeerd door een mix van vrouwelijkheid met androgyne elementen, en door draagbaarheid te combineren met sexappeal. Er zijn tops met gewaagde cutouts, maar ook oversized blazers met een vrouwelijke taille. Salvatore Ferragamo omschrijft zijn ontwerpvisie als 'scherp elegant, verfijnd, gevoel voor kleur en cultureel hybride'.

MEER MODENIEUWS: