Nieuwe mama: welke kleren draag je na de bevalling?

Geüpdatet op 21 december 2021 door Laura Lurquin en Virginie Dupont
Nieuwe mama: welke kleren draag je na de bevalling? Imaxtree

Je hebt pas een klein wondertje op de wereld gezet. En meteen wordt er van je verwacht dat je die littekens maar voor lief neemt en er het beste van maakt. Maar het is niet zo eenvoudig om te weten welke kleren je na de bevalling kunt dragen, terwijl je nog een buikje en twee bh-maten meer hebt.

Dit is onze tip: in afwachting dat je opnieuw probleemloos in een skinny jeans past, berg je je zwangerschapskledij op en vervang je die door kleren die beter geschikt zijn.

Een flatterende jumpsuit

Dit item mag absoluut niet in je post-bevallingdressing ontbreken (en koop er maar meteen twee of drie). De jumpsuit heeft een verstelbare riem waardoor je ter hoogte van de taille flink wat speelruimte hebt. Aangezien jumpsuits meestal vrij aansluitend zijn, raden we aan om een maatje groter te nemen, zodat je zeker bent dat hij lekker zit. Eigenlijk kun je die jumpsuit zelfs al tijdens je zwangerschap aan. Hij zit zo comfortabel, je kunt je geluk niet op.

Een los T-shirt & jeans met hoge taille

Een losse top is cosy en stijlvol. Het is een van de basisstukken in je nieuwe-mamakleerkast. Het shirt is lang en heeft afhangende mouwen waardoor het tegelijk modieus en ontspannen oogt. Je draagt het zo of met een katoenen legging, een joggingsbroek of een mom jeans. Als je voor een jeans gaat, kies er dan een die groot genoeg is voor je afterbabybuikje.

Een warme oversized trui

Als je uit de warme kraamkliniek komt, kan het buiten wat frisjes zijn. Hul je dus lekker in een behaaglijk zachte trui van badstof met kap. Een elegante, oversized cardigan is dan weer ideaal wanneer je vriendinnen onverwacht je kleintje komen bezoeken. Later kun je hem nog steeds dragen voor een klassieke look: boven een jeans en wit T-shirt of een jurkje van kunstleer.

Ultracomfy ondergoed

Een laatste punt dat erg belangrijk is wanneer je net een baby hebt gehad: ondergoed. Als je borstvoeding geeft, heb je natuurlijk een speciale beha nodig, maar verder zijn lichte materialen zoals lycra jersey en triangelmodellen zonder beugel perfect. We eindigen bij de slip. Niets fijner dan het effect van een tweede huid voor een echt comfortabel gevoel. Ga voor aansluitende slips met een hoge taille die je buik bedekken of kies voor een meer uitgesneden exemplaar als je iets discreters wilt.

LEES OOK

Materniteitskoffer: de ultieme checklist voor je bevalling

Mei plasticvrij: ecologische alternatieven voor plastic babyspullen

Bekkenbodem voor beginners: hierop moet je letten als je zwanger bent