Ontdek de favoriete vintage stuks van Mathieu Terryn

Geüpdatet op 11 november 2021 door ELLE België Foto’s: Marie Wynants
Ontdek de favoriete vintage stuks van Mathieu Terryn Zalando Pre-owned x Mathieu Terryn - shot by Marie Wynants

Ter gelegenheid van de eerste verjaardag van Zalando Pre-Owned, legde fotografe Marie Wynants haar bekende vintagelovende hubby Mathieu Terryn vast in een aantal outfits. "Ik shop al heel mijn leven tweedehands", aldus Mathieu.

Sinds een jaar shop je bij Zalando niet enkel meer de nieuwste collecties, maar kan je er ook naar hartenlust neuzen tussen de Pre-owned-categorie. Naast het scoren van hidden vintage gems, ruil je ook zonder drama je eigen pre-loved items in. Bovendien geniet je nog steeds van gratis verzending, dezelfde betaalopties en gratis retourneren. Wanneer je iets verkoopt, kan je ook kiezen voor een Zalando-voucher voor het respectievelijke bedrag of voor een donatie aan het Rode Kruis of WeForest. Voor elke Pre-owned bestelling wordt ook een plasticvrije verpakking gebruikt.

Zalando Pre-owned x Mathieu Terryn - shot by Marie Wynants

Pre-owned is een waardevol initiatief dat we allemaal kunnen ondersteunen door te investeren in stukken die al bestaan

In België worden per jaar 300.000 miljoen kledingstukken weggegooid (dat is gemiddeld 8.32 kilo textiel per persoon!). Door zelf tweedehands te shoppen en op zoek te gaan naar vintage pareltjes kan je die berg mee verkleinen. Mathieu Terryn ging je al voor: “Bijna de helft van mijn garderobe is vintage! Als het gaat om fysieke vintage shops, zijn Episode en Think Twice winkels waar ik al sinds jaar en dag shop. Antwerpen telt echter ook leuke vintage boetieks met een sterk aanbod designer pareltjes, waar ik ondertussen ook regelmatig binnenspring. Online vind ik dan weer mijn gading bij Zalando Pre-owned.”

KLEREN VAN HET LIJF: Q&A MET MATHIEU TERRYN

Welke outfit draagt een warme herinnering met zich mee?
“Dan ga ik voor de outfit die ik aanhad tijdens mijn burgerlijk huwelijk. Dat was echt zo’n outfit die de 'nieuwe mij' introduceerde, en een nieuw persoonlijk tijdperk inluidde. Dat voelde goed.”

Beste vintage aankoop ooit?
“Mijn lange zwarte Raf Simons jas. Ondanks het feit dat die jas al drie verschillende eigenaars heeft gehad, is het item nog steeds in goede staat. Het is voor mij echt een pièce unique waar ik trots op ben.”

In welke kast zou jij wel eens willen snuisteren?
“Die van Harry Styles! Ik vind hem écht een stijlicoon. Of hij nu gaat voor heel kleurrijk of heel simpel, die gast staat echt met alles.”

Waar haal jij je shopinspiratie?
“Ik haal veel van mijn inspiratie uit magazines. Soms werken die looks bij mij en soms ook niet. De mening van mijn vrouw is meestal ook wel doorslaggevend voor mij.”

Thrift tip?
“Ik probeer steeds voor stukken te gaan waaraan je kan zien dat de vorige eigenaar er goede zorg voor heeft gedragen. Verder vind ik wel dat als een bepaald stuk je echt goed past en het goed voelt, je niet moet twijfelen. Zeker als je er al lang naar op zoek bent of fan bent van een bepaald stuk. Het moment waarop je iets vindt in jouw maat waar je al lang naar op zoek was, da’s magisch. Dat betekent ook gewoon dat het meant to be is!”

Shop ook Zalando Pre-Owned: Zalando Pre-owned

(stagiaire Emma Wyers)