Shopping: dit zijn de musthave schoenen van het lenteseizoen

Gepubliceerd op 29 maart 2021 door Lore Ginneberge
Shopping: dit zijn de musthave schoenen van het lenteseizoenImaxtree

Zelfs nu ons we grotendeels binnenblijven en eigenlijk weinig nood hebben aan schoeisel, blijven nieuwe sneakers, sandaaltjes, sportschoenen minstens even gegeerd. Wat zijn de trendstukken van het seizoen? En kopen we anders door de crisis (hallo hippe wandelschoenen!)?

We gingen ten rade bij de experts van Van Loock, de Belgische schoenen- en lederwarenwinkel die inmiddels al 75 jaar meedraait, om ons te gidsen richting de nieuwste schoenentrends en dé absolute klassieker die niet mag ontbreken in je kast.

Wat voorspelt komende lente op vlak van schoenen?

"Handgemaakt vlechtwerk waarachter authentieke verhalen schuilgaan of vrolijke pastelkleurtjes zoals limoengroen en geel doen het goed."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Van Loock Shoes (@vanloockshoes)

"Ook aardetinten zoals beige die een reflectie vormen van de natuur op onze kledingkast vinden hun weg richting de garderobe van velen. En dan zijn er nog de sandalen of slippers met een vierkante neus, een echt must-have."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Van Loock Shoes (@vanloockshoes)

Zie je dat COVID een effect heeft op het soort schoenen dat we kopen?

"Het is logisch dat we het afgelopen jaar meer naar sneakers grepen, maar we merken dat onze klanten zich weer meer willen opkleden en daarom vragen naar een hakje of elegante schoen. We hebben het comfort van een modieuze sneaker ontdekt, dus dat zijn blijvers. Zowel de chunky zolen als de fijne zolen zitten in onze collectie: voor ieder wat wils."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Van Loock Shoes (@vanloockshoes)

Als er één veelzijdig paar schoenen is dat niet mag ontbreken in je garderobe, welke zou dat zijn?

"De mocassin. Dit is de little black dress onder de schoenen en kan zowel onder een jurkje als onder een bredere broek worden gedragen."

mocassin schoenen
Mocassin, Angelo Bervicato, €199

Shop hier

SHOP OOK: