3 stijlvolle en vrouwelijke lentelooks

Gepubliceerd op 26 maart 2021 door ELLE Partner Foto’s: Jon Verhoeft
3 stijlvolle en vrouwelijke lentelooksKocca

Creatieve duizendpoot Bab Buelens staat niet alleen bekend om haar talent als actrice en zangeres, maar ook om haar onfeilbare stijlgevoel. De nieuwe lente-zomer collectie van het zwoele Italiaanse Kocca zit haar dan ook als gegoten. De vrouwelijke en comfortabele jumpsuits, stijlvolle jurkjes met een on trend eighties twist en tropische jungleprints in warme kleuren doen iedereen verlangen naar zonovergoten zomerdagen. Speciaal voor ELLE deelt Bab haar drie favoriete looks uit de Kocca SS21-collectie. Musthave alert!

Avant-garde eigthies

De komende lente en zomer zien we bij Kocca veel poppy pastels en vrolijke kleuren die ons in een oogwenk een happy boost geven. Deze optimistische tinten passen perfect bij de frisse bloemenmotieven die ons doen dromen van een zorgeloze lente. Na een najaar vol groovy seventies looks laten we ons dit seizoen inspireren door de late jaren 70 en vooral de vroege jaren 80, maar dan wel met een hedendaagse twist en streetwear cut. Wat mag je je daarbij voorstellen? Avant-garde en innovatieve interpretaties van klassieke eigthies-modellen zoals jurkjes met pofmouwen, jasjes met gestructureerde schoudervullingen en jumpsuits met een moderne snit.

Tropische jungleprints

Ook de natuur en paradijselijke bestemmingen vormen dit seizoen een inspiratiebron voor onze garderobe, en dat in warme en zachte kleurnuances. Aan prints geen gebrek, zoals de tropische junglemotieven en de iconische animalier. Beide zijn al sinds het ontstaan van het merk absolute musthaves en versieren dit keer katoenen jurken, kaftans en jumpsuits in zowel “oversized” als “minimal” variaties. De broeken met decoratieve details en botanisch geïnspireerde accenten doen ons nog meer verlangen naar zwoele zomerdagen. In het kleurpalet: neutrale en lichte schakeringen van oker, beige en roomwit worden aangevuld met meer levendige accentkleuren.

Look 1: Comfy chic

Comfortabel maar ook erg vrouwelijk, een jumpsuit combineert het beste van beide werelden. Kies er eentje met een tailleriem, voor een sexy zandloperfiguur, en in een mooie glanzende stof en een flatterende kleur, zoals dit prachtige perzikkleurige exemplaar. Hou het casual met een witte sneaker of geef je outfit een glam upgrade met een sexy sandaal met hoge hak.

Jumpsuit Rakanja
Jumpsuit Rakanja, Model: Bab Buelens

Shop it

 

Look 2: Mooi monochroom

 Wie zegt er dat een donkere, monochrome outfit niet zomers en vrouwelijk kan zijn? Het geheim zit erin te kiezen voor elegante kledingstukken in een luchtige stof, zoals deze leuke jurk bestaande uit een bloesje met korte mouwen, gecombineerd met een zwierige midi-rok die lekker fris aanvoelt. De ideale outfit voor een romantisch uitje tijdens een zwoele zomerdag!

Jurk Taja
Jurk Taja, Model: Bab Buelens

Shop it

 

Look 3: Klassieker met een hedendaagse twist

Hét kledingstuk dat in je kast moet hangen wanneer de temperaturen de hoogte inschieten? Een lichte witte bloes! Maar dan wel een stijlvol exemplaar zoals deze extra lange versie met diepe zijsplit en een tailleriem die je losjes kan vastknopen, voor een ultravrouwelijk effect. Draag deze bloes met een mooie blue jean voor een look waarmee je altijd scoort.

Bloes Bintu – 91,50 eur Jeans Uma – 125,80 eur
Bloes Bintu, Model: Bab Buelens

Shop it

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Kocca.
Kocca.it