Vier Valenciaanse ontwerpers om in de gaten te houden

Gepubliceerd op 18 januari 2021 door Lore Ginneberge
Vier Valenciaanse ontwerpers om in de gaten te houdenAmparito Sebastia

Valencia heeft naast geweldige temperaturen en nog beter eten ook wat te bieden op vlak van mode. Benieuwd naar de Valenciaanse ontwerpers van vandaag en morgen? Dit zijn de ones to watch.

Tijdens het Clec Fashion Festival kregen nieuw talent en gevestigde waarden uit Valencia de kans om hun creaties te tonen op unieke locaties in de streek. De zomerse ontwerpen werden geshoot tegen de achtergrond historische gebouwen als het Romeinse Teatro Sagunto of in het Centre Del Carmen. Dat levert prachtige beelden op, en ook heel wat inspiratie. De zomermode voor 2021 ziet er veelbelovend uit, als het van deze Spaanse ontwerpers afhangt.

Isabel Sanchiz

Goede smaak raakt nooit uit de mode en heruitgevonden klassiekers zijn altijd een slimme zet. Isabel Sanchis, geboren in Valencia, opende al zeer jong haar eigen kleine atelier waarin ze kleding op maat maakte. In 1990 presenteerde ze haar eerste collectie en begon ze samen te werken met winkels in de buurt. Vandaag kan Isabel rekenen op een groot netwerk aan boetieks die haar ontwerpen verkopen.

Isabel Sanchiz showt haar nieuwste collectie in het Palacio Marqués de Dos Aguas

Isabel Sanchiz

404 Studio

404 Studio is een creatief laboratorium waarvan de visie op mode gebaseerd is op de zoektocht naar het unieke. Door het creëren van exclusieve, limited edition en handgemaakte kledingstukken, wil het merk de gevestigde normen opnieuw uitvinden en een meer eigentijds perspectief geven aan het ontwerpen van kledingstukken. Ontwerpster Anaïs vertaalt de sfeer van psychedelische films uit de jaren '80 naar krachtige kledingstukken geïnspireerd op de kunsten.

Anaïs van 404 Studio toont haar creaties in het Teatro Sagunto.

valencia mode
Studio 404

Dolores Cortés

De jongste is ze allerminst, maar stijl heeft ze voor tien. Dolores Cortés is afstammeling van een familie die zich al meer dan zestig jaar bezighoudt met het ontwerpen en vervaardigen van vrouwenmaillots. Toendertijd was er nog geen sprake van elastische stoffen en massageproduceerde fast fashion, en dat zie je ook aan het werk van Dolores. Sinds de jaren tachtig maakt de ontwerpster badpakken naar het voorbeeld van haar moeder en grootmoeder. De modellen worden geproduceerd in haar eigen atelier, waarbij de naam Dolores Cortés als handtekening van haar creaties wordt gebruikt, als eerbetoon aan haar moeder.

Dolores Cortès stelt haar collectie voor in het kasteel van Peniscola.

Dolores Cortès

Alvaro Mars

Na zijn afstuderen, als beste student van dat jaar, mocht Alvaro Mars onder meer showen tijdens de Mercedes Benz Fashion Week van Moskou en maakte hij in 2019 deel uit van de Vogue Global Talents. Ook op nationaal niveau rijgt Alvaro de successen aan elkaar, van publicaties in magazines tot het Fashion Festival in Valencia.
Op 21-jarige leeftijd richtte Mars zijn eigen label op, dat volgens insiders beschouwd wordt als deel van de nieuwe generatie Spaanse haute couturiers.

Alvaro Mars toont zijn collectie op het Clec Fashion Festival in het Teatro Circo Atanasio Die Marin in Orihuela.

alvaro mars  valencia mode
Alvaro Mars