Tips voor een sprankelend kerstfeest van juwelenontwerpster Charlotte Lynggaard

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
Tips voor een sprankelend kerstfeest van juwelenontwerpster Charlotte Lynggaardpers

Wat voor juwelen draag je best op kerst en nieuwjaar? En met welke geschenkjes maak je iedereen blij? Charlotte Lynggaard van het juwelenmerk Ole Lynggaard deelt haar beste tips.

Feesten in klein comité, het is eens wat anders. Toch houdt niets je tegen om je mooiste outfit én juwelen aan te trekken en te schitteren in je bubbel. Charlotte, dochter van Ole Lynggaard en artistiek directrice van het huis, houdt niet alleen van sieraden, maar ook van gezellig tafelen in intieme kring. De Deense onderneemster deelt haar ultieme tips & tricks voor een - letterlijk - schitterend familiefeest.

Heb je tips voor het stylen van sieraden op kerstdag en kerstavond?

"Kerstmis en het feestelijke seizoen is een geweldige tijd voor ontspanning, dus ik raad iets aan dat natuurlijk aanvoelt en makkelijk te dragen is, maar toch bijzonder oogt. Ikzelf plan om drie van onze Lotus Ringen te dragen, één parel, één carneool en één met diamanten, allemaal mooie tinten voor het feestelijke seizoen."

En om het nieuwe jaar te vieren?

"Oudejaarsavond vraagt dan weeer om een statement piece, iets met glans. Het is het perfecte excuus voor een gedurfde look. Mix & match je oorbellen bijvoorbeeld, dat geeft je outfit extra dimensie.

ole lynggaard
Oorringen uit de Shooting Star Collection

Shop hier

Welk Ole Lynggaard-juweel is het perfecte geschenk?

"Onze kleine Circus-armbandjes zijn erg delicate sieraden, subtiel en verfijnd met kleine steentjes die gemakkelijk te dragen en te stylen zijn met andere armbanden. Deze worden instant deel van je dagelijkse look.

Tips voor een sprankelend kerstfeest van juwelenontwerpster Charlotte Lynggaard - 2
Circus armbandje

Shop hier

"Onze nieuwe zijden clutch is dan weer het perfecte cadeau voor de gastvrouw. Ik plan er eentje te geven aan al mijn vriendinnen, want ik weet dat zij net als ik al lang op zoek zijn naar een reistasje voor juwelen."

Al kunnen we niet met iedereen samen vieren, een geschenkje geven kan altijd. Wat zou jij geven aan...

... je eigen gezin?

"Ik geef altijd een klein cadeautje aan iedereen met een symbolische betekenis. Ik plaats ze op de kersttafel aan ieders bord, zodat ze verrast worden wanneer ze aan tafel gaan."

...de familie van je vriend of vriendin?

"Als je indruk wilt maken op je (kersverse) schoonfamilie zou ik opteren voor iets zelfgemaakt. Een cake of zelfgemaakte kerstsnoepjes bijvoorbeeld. Dit toont dat je je best hebt gedaan om iets speciaals te maken."

... je beste vrienden?

"Ik geef heel vaak een doosje chocolade, liefst biologisch en lokaal geproduceerd. Ook zelfgeplukte bloemen zijn een geschikt geschenk. Ik plant mijn tuin vol bloemen voor elk seizoen, zodat ik steeds iets heb om te geven."