Wat brengt 2022 voor jou? Ontdek onze grote jaarhoroscoop

Gepubliceerd op 10 januari 2022 door Jean-Yves Espié en Lore Ginneberge
Wat brengt 2022 voor jou? Ontdek onze grote jaarhoroscoop ©Allan Lainze

Tijd om 2022 met open armen te verwelkomen. Wat heeft dit jaar voor jou in petto? Een nieuwe liefde, geluk op het werk of persoonlijke groei? Ontdek het voor jouw zonneteken en ascendant in de jaarhoroscoop van 2022.

Meer weten over je sterrenteken, maanteken en ascendant? Lees onze astrologiegids voor beginners.

ram maart horoscoop aries sterrenbeeld

Ram: 21 maart tot 20 april

Het begin van 2022 voelt misschien niet zo best, lieve Ram, maar tegen half januari zal de Noordelijke Maansknoop je tweede huis van financiën en stabiliteit binnengaan, wat helpt een fundering te bouwen die je zal beschermen.

De lente van het nieuwe jaar wordt hét moment om volledig los te gaan op een manier die je nog nooit eerder hebt gedaan. Een reis naar een ver eiland misschien? Voor jou staat 2022 in het teken van nieuwe ontdekkingen. Geniet van de frisheid en verwelkom de verandering. Jupiter, de planeet van de groei, staat van mei tot oktober in jouw  teken, dus alles wat je op dat moment begint zal van grote betekenis zijn voor je verdere levensloop. Er is slechts één valkuil: je zal de bagage uit het verleden achter je moeten laten om te kunnen profiteren voor alles wat de toekomst voor jou in petto heeft.

Eind mei komt je liefdesleven pas echt op gang. echt op gang komen. Dit is wanneer Venus je eerste huis zal binnengaan en je eraan zal herinneren wat je waard bent. Let wel op voor Mercurius in retrograde in oktober, want dan kunnen onopgeloste kwesties met je geliefde de kop opsteken. Misschien is het tijd om een vorig hoofdstuk eindelijk af te sluiten?

stier sterrenbeeld taurus horoscoop

Stier: 21 april tot 20 mei

Iedereen weet dat Stier een van de koppigste sterrentekens is, een verwijt dat je vast meermaals naar je hoofd geslingerd krijgt. Maar 2022 is jouw jaar om te laten zien dat je ook vastbesloten bent om dingen te laten gebeuren. Je bent duidelijk klaar om serieus te worden over partnerschappen (zowel amoureus als zakelijk), en het universum zal je belonen met een onverwachte plottwist.

Omdat de Zuidelijke Maansknoop eind januari je relatiesector binnenkomt, zal je 2022 besteden aan het loslaten van de relatiegewoonten en romantische dynamiek die jou niet langer dienen. April en mei zullen je helpen door te zien wie of wat je blokkeert. In april zullen er een aantal interessante ontmoetingen plaatsvinden... Eind mei zal Venus officieel Stier binnengaan, wat je meest verleidelijke periode wordt. Tegen half juni zal Venus echter de krachten bundelen met Uranus en je behoefte aan onafhankelijkheid aanboren. Vergis je niet, jij bent altijd je eerste liefde.

tweeling gemini sterrenbeeld horoscoop 2020

Tweelingen: 21 mei tot 21 juni

In het begin van 2022 krijg je het gevoel dat je liefde en intimiteit op de proef wordt gesteld. Venus in retrograde tot eind januari dwingt je om je emotionele betrokkenheid in relaties te heroverwegen. Gelukkig is het allemaal de opbouw naar het moment dat Venus haar krachten bundelt met Mars midden februari, wat je opnieuw in verbinding stelt met je innerlijke verlangens. De grootste tip voor dit jaar? Doe het rustig aan met romantiek. Als je solo het gelukkigst bent, twijfel dan niet!

Je carrière rijgt dit jaar de successen aan elkaar. 2022 begint met Jupiter in je ambitieuze tiende huis, die je mogelijkheden brengt om je talenten uit te breiden en het lof te oogsten dat je verdient. Als je hard werkt, zal het universum je graag belonen.

Dit zal het jaar zijn om mentale, emotionele en fysieke gezondheid bij te sturen. Neptunus en Jupiter vragen om verder te kijken dan wat je ziet, en daar met vertrouwen naartoe te stappen. Maar je moet op alle niveaus gezond zijn om deze nieuwe uitdagingen aan te kunnen.

kreeft cancer horoscoop 2020

Kreeft: 22 juni tot 22 juli

Als het voelt alsof je liefdesleven helemaal overhoop ligt zodra 2022 begint, is dat niet raar. Venus zal nog steeds in retrograde gaan tot eind januari. Dit kan allerlei onopgeloste conflicten naar boven brengen, wat een prachtige gelegenheid zou kunnen zijn om vergeving te zoeken. Gelukkig zal Venus half februari de krachten bundelen met Mars, waardoor je relaties overspoeld worden met romantiek en verlangen. Als Venus halverwege juli Kreeft binnenkomt, zal je een geheel nieuwe vorm van zelfliefde en zelfrespect omarmen. Geniet van hoe heerlijk het is om jezelf te zijn!

De hemel van 2022 zal verder rustgevend zijn omdat het grootste deel van het zonnestelsel in water- en aardetekens zal staan. Dit wordt een jaar om mooie herinneringen te maken - neem de cursus waar je altijd al van gedroomd hebt, ga op vakantie naar een droomlocatie, of ga als digital nomad de wereld rond.

Je carrière komt dit jaar in een stroomversnelling! Tegen half mei zal Jupiter je opwinding over je werk verhogen en positieve versterking aantrekken. Een aantal uitgestelde successen komen er nu aan, op het moment dat je het het minst verwacht!

leeuw leo sterrenbeeld horoscoop

Leeuw: 23 juli tot 22 augustu

Geld en investeringen zullen dit jaar lonen omdat je financiële leven een impuls krijgt van Jupiter en Neptunus. Je kunt investeren in onroerend goed of misschien kan je je richten op een toekomstige zakelijke onderneming? In het begin van het jaar zal je bedolven worden onder werkprojecten, maar rond de maand mei zul je de resultaten van al die inspanningen beginnen te zien, zowel op persoonlijk als financieel vlak.

Misschien merk je dat nog niet geheelde wonden weer opduiken in je relaties. In het midden van januari zal Mercurius in retrograde je aanmoedigen om eindelijk de olifant in de kamer te bespreken, zodat je de kwestie achter je kunt laten. Ex-beste vrienden en ex-partners kunnen ook een weer opduiken in je leven, waardoor je de mogelijkheid krijgt om dingen een nieuwe kans te geven of eindelijk een hoofdstuk af te sluiten.

Halverwege maart zal er een romantisch moment in je liefdesleven opbloeien. Venus en Mars vormen dan een heftige conjunctie, waardoor de aantrekkingskracht die je tot je geliefde voelt groter kan worden.

virgo maagd sterrenbeeld

Maagd: 23 augustus tot 22 september

Je brengt 2022 door met het navigeren door spannende relaties en uitdagende momenten in je carrière, dus het jaar zal ongetwijfeld gevuld zijn met veel nieuwe ervaringen en perspectieven. Half januari zal de Noordknoop je negende huis binnengaan, wat je ertoe aanzet om nieuwe plaatsen te verkennen en nieuwe ideeën te koesteren.

Van april tot mei zal je nog meer dan anders schitteren op het werk. Zeg ja tegen die nieuwe rol in de uitgeverij, de omroep, of het onderwijs en kijk naar al het goede dat daaruit voortvloeit. Durf een beetje risico te nemen!

Als het op liefde aankomt, stelt 2022 niet teleur! Focus dit jaar op het smeden van een band met je beste vriend en/of geliefde die alle afgelopen jaren van conflicten en onzekerheid zo de moeite waard maakt. Wanneer Jupiter half april de krachten bundelt met Neptunus, zal je een uitzonderlijk gunstig moment ervaren in je relaties. Bereid je voor op een jaar gevuld met onvoorstelbare, soms onverwachte liefde!weegschaal libra

Weegschaal: 23 september tot 22 oktober

De druk van thuis en familie die zwaar op je woog van 2020 tot 2021 zal wegvallen. In 2022 staan Jupiter en Neptunus op één lijn om een jaar van gezondheid, goede gewoontes en frisse lucht te brengen. Van mei tot oktober waait er een ontzettend positieve wind door je liefdesleven, dus wees voorbereid!

Je zal meerdere nieuwe mensen ontmoeten en de band versterken met iedereen bij wie je je goed voelt. Jupiter brengt in 2022 geluk en overvloed in persoonlijke relaties. Tip voor dit jaar: probeer steeds te genieten van de momenten samen, en besef hoe gelukkig en graag gezien je bent.

Dit jaar werk je aan je financiële situatie en leer je welke uitgavengewoonten je moet loslaten. Wanneer de Zuidelijke Maanknoop eind januari je tweede huis binnenkomt, zou je je kunnen realiseren dat het tijd is om je relatie met geld te herzien. Maar laat je financiële status nooit bepalen wat je waard bent - geld is slechts een middel om een doel te bereiken.

scorpio schorpioen

Schorpioen: 23 oktober tot 21 november

Aan het begin van het jaar ben je in een uitzonderlijk flirterige stemming. Jupiter zal door je romantische vijfde huis bewegen, en je aanmoedigen om je opnieuw te verbinden met alles wat je hart sneller doet slaan! In de loop van 2022 zul je verschillende avonturen in je liefdesleven beleven.

Wanneer Jupiter de krachten bundelt met Neptunus midden april, kan je een romantische ervaring hebben die magischer voelt dan alles wat je ooit eerder hebt gevoeld. In een vaste relatie? Onthoud dat de vonk niet 24 op 7 overslaat, maar besef ook dat het werk kost om het liefdesvuur opnieuw aan te wakkeren.

Je zult een beter beeld krijgen van je professionele doelen als de zon eind juli je carrièresector activeert. Dit zal je met veel motivatie vervullen, vooral als het gaat om je verlangen om naam te maken voor jezelf! Dat gezegd hebbende, dit jaar leer je dat een voorspoedige carrière direct verbonden is met een voorspoedig huis. Als de zon rond half augustus een oppositie vormt met Saturnus, kun je je realiseren hoe belangrijk het is om evenwicht te vinden tussen je persoonlijke en professionele leven.

sagittarius boogschutter

Boogschutter : 22 november tot 21 december

Na de laatste twee jaar, die erg actief waren op vlak van partnerschappen, is het tijd om te integreren wat je hebt geleerd. De prioriteit van je mentale, emotionele en fysieke gezondheid zal de sleutel zijn.

Je leert zoveel over je romantische verlangens dit jaar, Boogschutter. Liefde is altijd het risico waard, dus waarom zou je 2022 niet het jaar maken dat je het erop waagt? Als je dat doet, zullen de vonken zeker overspringen. Maar 2022 zal ook je begrip van hoe je conflicten oplost en je waarheid communiceert op de proef stellen. Mercurius gaat in retrograde in mei en eind oktober zal Mars datzelfde doen. Dit kan je de perfecte gelegenheid geven om eindelijk alles recht te zetten met je geliefde. Het is ook een kans om je reactievermogen te verbeteren als je snel boos wordt!

Dit jaar leer je veel over hoe je je werk gedaan krijgt. Vanaf eind januari komt de Noordelijke Maanknoop je zesde huis van productiviteit binnen en helpt je je dagelijkse routine te herstructureren. Stop met treuzelen en begin met het leveren van een meer zinvolle inspanning.

capricorn sterrenbeeld

Steenbok: 22 december tot 21 januari

Je bent door de donkerste diepten gegaan sinds 2020 met Pluto en Saturnus in jouw teken, en eindelijk begin je recht te krabbelen en fris te herbeginnen. Als het jaar begint, kan je een aantal financiële uitdagingen aan het oplossen zijn. Vanaf half januari zal Mercurius retrograde door je financiële sector gaan, waardoor je misschien je budget moet heroverwegen.

Als het jaar begint, kan je moeite hebben om in romantiek te geloven. Venus gaat in retrograde door Steenbok tot de staart einde van januari, waardoor alles ingewikkelder is dan het lijkt. Midden februari zal Venus zich bij Mars voegen, waardoor je je sexier dan ooit voelt! Laat je verleiden, Steenbok. Je verdient het.

Rond begin mei zal Jupiter voorspoed sturen richting je carrière, wa veel geluk zal brengen in je professionele leven. Concentreer je op de projecten die belangrijk voor je zijn, want het universum zal je graag belonen.

aquarius waterman horoscoop

Waterman: 20 januari tot 19 februari

2022 zal een gloednieuwe bron van inkomsten voor jou inluiden, maar wel een die gebaseerd is op passie en ware zelfexpressie. Dit is het jaar om je hobby serieuzer te nemen, want Jupiter en Neptunus zullen helpen om uit te breiden wat je dacht dat onmogelijk was.

Als het jaar begint, ben je misschien aan het heroverwegen wie je bent en wat je wilt van je relaties. Rond half januari zal Mercurius beginnen met een retrograde door Waterman, en de verwarring zal je helpen vragen te stellen die je een beter inzicht geven in je behoeften. Wanneer Venus begin maart Waterman binnenkomt, zal dat een frisse wind zijn. Dit jaar bouw je zoveel vertrouwen in jezelf op, en dit zal automatisch vrienden en geliefden aantrekken die jouw unieke schoonheid waarderen.

In 2022 zou je je wel eens net zo opgewonden over je bankrekening kunnen zijn als je kleine zelf over een spaarvarken vol kleingeld. Het jaar begint met Jupiter die door je tweede financiële huis beweegt en je rijkdom, overvloed en natuurlijk keihard geld brengt. Als er dit jaar iemand goud vindt, dan ben jij het wel.

vissen pisces

Vissen: 19 februari tot 20 maart

Dit is jouw jaar, Vissen. Als je iets doet met kunst of creativiteit, zul je schitteren als geen ander. Al die tijd in je cocon zal zich beginnen uit te betalen als je nieuwe hoogten van artistieke expressie en erkenning bereikt. Met de gelukkige Jupiter aan je zijde, zul je precies aantrekken wat je nodig hebt in je persoonlijke en professionele leven.

Dit jaar voel je je zo veel zelfverzekerder en levendiger in je vel! Een hoogtepunt in je liefdesleven zal plaatsvinden rond eind april. Dit is wanneer Jupiter zijn krachten zal bundelen met Venus in Vissen, waardoor de romantische vibes vermenigvuldigd worden, je nieuwe vrienden zult leren kennen en de hitte in je liefdesleven zal opvoeren.

Rond half mei zal Mars Vissen binnengaan en een ongelooflijk ambitieuze transit in gang zetten die je naar succes duwt. Als Mars je eerste huis van het zelf activeert, zul je meer geïnspireerd zijn om harder te concurreren dan ooit tevoren! In plaats van ontmoedigd te raken door de kansen die tegen je opgestapeld zijn, zul je je gemotiveerd voelen om jezelf te bewijzen.