Rewearing: 5 tips om je favoriete stuks opnieuw te dragen

Geüpdatet op 28 april 2020 door ELLE België
Rewearing: 5 tips om je favoriete stuks opnieuw te dragenInstagram @best.dressed

Online shoppen kan soms moeilijk zijn en de winkels blijven voorlopig nog even dicht. Het principe van 'rewearing',  kleding die je al hebt opnieuw dragen, komt nu goed van pas. Wij geven je vijf tips om je favoriete items opnieuw te dragen. Daarbij is het beter voor je bankrekening en het milieu. Een win-winsituatie dus!

1. Begin bij de basis

We maken allemaal wel eens graag een statement, maar goede basics zijn net zo belangrijk. Ze zorgen voor balans in je outfit en maken het makkelijker om stuks te combineren, handig voor rewearing dus! Enkele essentials in je kledingkast kunnen zijn: simpele t-shirts, een paar goede jeansbroeken, blouses, truien, jassen, ... Een handige tip: investeer in enkele kwaliteitsvolle basics, die gaan langer mee. Shea Whitney legt uit welke basics een must-have zijn:

2. More is more

Nee, we zeggen niet dat je alles uit de kast moet halen. We hebben het wel over laagjes. Draag bijvoorbeeld een shirt met lange mouwen onder je topje en je hebt een nieuwe outfit. Speel eens met verschillende stofjes of kleuren voor een interessante look. Met wat creativiteit kan je een kledingstuk op eindeloos veel manieren dragen. Bijvoorbeeld een jurk, die YouTuber Ashley van bestdressed omtovert tot 10 unieke outfits.

3. Multifunctioneel

Om zoveel mogelijk uit je garderobe te halen, is het handig om enkele multifunctionele items te hebben. Dat kan bijvoorbeeld een hemd zijn, dat je makkelijk kan knopen tot verschillende topjes. Maar met accessoires kan het net zo goed. Een sjaal zagen we bijvoorbeeld al vaak in het haar verschijnen, maar je kan er nog verder mee gaan. In deze video van Gemary vind je alvast wat inspiratie:

4. Juwelen en tasjes

Misschien wel de makkelijkste manier om aan rewearing te doen. Door je accessoires te veranderen, zal je al snel het gevoel krijgen dat je iets totaal anders draagt. Je hebt zelfs geen uitgebreide collectie nodig: met enkele elegante stuks of statement pieces kom je al ver. Kijk maar eens naar het voorbeeld van Jessica Neistadt. Met de juiste accessoires laat zij die simpele jeans en t-shirt outfit er helemaal anders uitzien.

5. Creatief stylen

We hebben de gewoonte om die ene broek altijd met die ene trui te dragen. Ga daarom eens door je kast en probeer dingen te combineren die je normaal niet draagt. Hou een ware dress up party en pas verschillende stuks. Wie weet vind je wel je nieuwe, favoriete combinatie. Tips krijg je van YouTuber Erin Elizabeth.

(Stagiaire Tori Machiels)