Pepe jeans lanceert een schoen die bij elke stap de lucht zuivert

Geüpdatet op 19 maart 2020 door Isabelle
Pepe jeans lanceert een schoen die bij elke stap de lucht zuivert

In deze op zijn minst gezegd bizarre tijden zijn we ons meer dan ooit bewust van luchtkwaliteit en het feit dat onze “frisse” lucht in werkelijkheid besmet is met duizenden schadelijke deeltjes. Pepe Jeans pakt dan ook uit met een sneaker die bij elke stap de omringende lucht zuivert.

Klinkt als pure science fiction, is het niet: het ontwerp is uitgerust met zogenaamde clean air technology. De hele schoen is bedenkt met een dunne film titanium dioxide, een stof die tot 80% van de omringende stikstofoxiden uit de lucht kan filteren bij contact met UV-stralen. Stikstofoxiden zijn erg vervuilende deeltjes die vrijkomen in bijvoorbeeld uitlaatgassen en dus jammer genoeg massaal aanwezig zijn in onze directe omgeving. Door de technologie in kwestie, worden die afgebroken en als het ware gecomposteerd tot schadeloze stofdeeltjes.

pepe_jeans_no22

Pepe Jeans doopte deze bijzonder capsule collectie de NO.22 en ging voor het creatieve luik aankloppen bij de Spaanse artieste Laura Maldonado. Zij ontwikkelde haar stijl met kunstprojecten in Berlijn en Helsinki voor ze haar eigen studio opende. Haar werk is gekenmerkt door experimenten met exclusieve materialen zoals deze, en ook deze keer liet ze zich inspireren door licht en de bewegingen in de lucht om vijf sculpturale sneakers te ontwerpen.

De sneakers kosten €89,90 en komen uit als deel van de zomercollectie.

pepe_jeans_no22