Win een Patrón Tequila pakket!

Geüpdatet op 5 maart 2020 door ELLE Partner

Smaakt de Margaritamaand naar meer? Neem deel aan onze wedstrijd en win een Patrón Tequila pakket. Deze bevat een fles tequila, de sterkedrank die aan de basis ligt van de margarita, en een voucher om iets te gaan drinken, samen met je partner of je bestie.  

Tequila (spreek uit ‘teekiela’) is in België een wat ondergewaardeerde drank. Daar komt ongetwijfeld verandering in dankzij de Margaritamaand die Patrón Tequila in het leven riep.  Tijdens deze maand bieden 50 verschillende bars, doorheen heel België, speciale en originele variaties van de iconische cocktail en dit tot op 22 maart. De voucher die je kan winnen dankzij deze wedstrijd geeft je de kans om iets te gaan drinken in een van deelnemende bars. Vind de dichtstbijzijnde bars hier. We spijkeren je kennis over tequila nu al bij, zodat je straks op het terras kunt uitpakken met interessante weetjes.

Blauwe agave

De eersten die tequila stookten, waren de conquistadores in de 16 de eeuw, die op zoek waren naar een vervangmiddel voor hun brandewijn. Net als mescal, die andere bekende Mexicaanse alcoholische drank, is tequila gemaakt van agave: een vetplant met dikke vlezige bladeren. Het verschil tussen mescal en tequila is dat die laatste uitsluitend gemaakt wordt van de blauwe agave – de agava tequilana – die in de Mexicaanse staat Jalisco wordt geteeld.

Loco in Acapulco

In totaal bestaan er vijf soorten tequila’s: plata, blanca (of silver), reposado, añejo en extra añejo, afhankelijk van de rijpingstijd (tot wel tien jaar bij Patrón!). Kies altijd voor een tequila van hoge kwaliteit, zoals die van Patrón, en drink die puur of in een cocktail – een tequila sunrise of een margarita bijvoorbeeld. Maak kans op een Patrón Tequila Pakket:

  • fles Patrón Tequila
  • een voucher om iets te gaan drinken in een van de 50 deelnemende bars

Daar bovenop biedt Patrón Tequila jou de mogelijkheid om via deze link kans te maken op een reis voor 2 naar Mexico ! Want het lekkerst smaak tequila natuurlijk onder de Mexicaanse zon.

Neem nu deel!

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Patrón Tequila
www.patrontequila.com