Oscars 2020: Natalie Portman zet vrouwelijke regisseurs in de kijker

Gepubliceerd op 10 februari 2020 door ELLE België
Oscars 2020: Natalie Portman zet vrouwelijke regisseurs in de kijker

Actrice Natalie Portman maakte een statement op de rode loper van de Oscars. Maar het was niet haar zwarte Dior-jurk met gouden borduursels die de aandacht trok.

Portman wandelde over de rode loper met een cape waarop de namen van regisseuses geborduurd waren. Dit jaar ging geen enkele nominatie voor beste regisseur naar een vrouw. Dat wou Portman op de voorgrond zetten met haar fashion statement. Greta Gerwig (Little Women), Lorene Scafaria (Hustlers) en Lulu Wang (The Farwell) waren een van de vele namen op de Dior-cape van de ster.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ELLE België (@elle_belgie) op

In de geschiedenis van de Oscars kregen maar vijf vrouwen een nominatie voor beste regisseur. De laatste daarvan was Greta Gerwig met 'Lady Bird' in 2018. In 2010 won Kathryn Bigelow als enigste vrouw ooit met de film 'The Hurt Locker'.

'All-male nominees'

Het is niet de eerste keer dat Portman opkomt voor vrouwen in de filmindustrie. Op de Golden Globes in 2018 kondigde Portman de categorie beste regisseur - die volledig uit mannelijke regisseurs bestond - aan met de woorden: 'and here are the all-male nominees'. Een statement maken, heeft Natalie Portman dus al onder de knie.

Meer rode loper looks van de Oscars zien? Bekijk onze favorieten hier!

(Stagiaire Tori Machiels)