Dit is Belgisch: Ontdek de handtassen van I Sette Giorni

Gepubliceerd op 5 februari 2020 door Jolien Vanhoof
Dit is Belgisch: Ontdek de handtassen van I Sette Giorni

Ons kleine Belgenlandje is weer een leuk accessoiremerk rijker. Het concept achter I Sette Giorni? Een handtas voor elke dag van de week. Wij zijn helemaal mee!

Uit de naam kun je het niet afleiden, maar I Sette Giorni is een Belgisch label. Juweelontwerpster Katelijne van Renterghem lanceerde haar handtassenmerk nadat ze op een beurs in Parijs in gesprek raakte met een Italiaanse lederspecialist. Ze vertelde hem over haar zoektocht naar de perfecte handtas: eentje die je dagelijks kunt gebruiken, maar die er tegelijk heel uniek uitziet.

7 kleuren, 7 moods

Aan haar werktafel in België tekende Katelijne twee handtassen: de Giulia, een tijdloze klassieker met drie handige compartimenten, en de Luna, een tote bag inclusief clutch. Vervolgens trok ze naar het noorden van Italië, waar de tassen worden vervaardigd uit soepel kalfsleer. I Sette Giorni, letterlijk: ‘de zeven dagen’, verwijst naar de zeven tinten waarin je de Giulia en Luna voorlopig kunt verkrijgen: één voor elke dag en mood. Elk seizoen mag je je aan nieuwe trendkleuren verwachten.

Om de look compleet te maken, ontwierp Katelijne ook telkens een bijpassend juweel. De ringen, armbanden, kettingen en oorbellen met halfedelstenen vallen net als de handtassen op door hun uitgepuurd design.

De collectie van I Sette Giorni is nu verkrijgbaar via isettegiorni.be. Een tote heb je voor € 275 euro, voor de Giulia betaal je € 120 meer.

Bekijk het lookbook:

Nog meer handtassen van eigen bodem? Ontdek ze hier!