Trend: exotische vogels

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Isabelle
Trend: exotische vogels

trend verenVolgende seizoenen gaan we goedgepluimd door het leven, designers vliegen immers massaal in de veren om hun looks de nodige schwung te geven.

Alexander McQueen, Gucci, Jason Wu en Nina Ricci: het zijn maar een paar van de vele labels die hun collecties van het nodige dons voorzien. Een trend die zich plooit naar de uiteenlopende visies van allerhande creatievellingen. Onze eigen Dries Van Noten gebruikt zachte, vrouwelijke pluimen om zijn mannelijke snits te doorbreken. Bij Alexander McQueen draait het vooral om een spel van contrasten tussen het vederlichte materiaal en de volumineuze silhouetten.

Dries Van Noten
Dries Van Noten
Alexander McQueen
Alexander McQueen

Louis Vuitton beroept zich dan weer op de exotische, sexy kracht van een veer om de kamerjassen van zijn felbesproken “call girl” collectie te tooien. Ook Gucci gaat voor het kinky effect met pluimen die brutale peekaboo snits amper verdoezelen.

Louis Vuitton
Louis Vuitton
Gucci
Louis Vuitton

Leuk extraatje: de tijd dat een verentooi enkel voor dramatische avondkledij stond, is definitief voorbij. Proenza Schouler bewijst met zijn chique, doch relaxte silhouetten dat veren ook gewoon overdag kunnen.Proenza Schouler

Een trend dus, die alle kanten uit kan vliegen én nog enkele seizoenen blijft hangen. Veren werden reeds massaal in de resort 2014 collecties gesignaleerd en het zou ons niet verwonderen moest ook volgende zomer opvallend donzig worden.