De grote jaarhoroscoop voor 2020 is er!

Gepubliceerd op 31 december 2019 door Lore Ginneberge
De grote jaarhoroscoop voor 2020 is er!

Een nieuw jaar, een nieuw decennium... Wat staat er te gebeuren voor jouw sterrenbeeld in 2020? Ontdek het in onze grote jaarhoroscoop.

Even vergeten welk teken jij bent? Deze astro gids wijst je de weg richting de juiste sterren.

ram sterrenbeeld jaarhoroscoop 2020

Ram

Carrière: Bij jou ligt de focus alweer sterk op je carrière. Je bent al langer ambitieus, maar kan er dit jaar eindelijk van genieten. Op 12 januari 2020 vindt de Grote Ommekeer plaats: Saturnus en Pluto staan in conjunctie, wat slechts om de 35 jaar gebeurt (de laatste keer was in 1914, niet wat je noemt een topjaar). Tijdens deze periode kan je een zekere druk voelen om te slagen, maar die impuls leert je om de dingen anders aan te pakken. Rond het midden van het jaar heb je eindelijk een plan bedacht over hoe je jouw ambities kan verwezenlijken in relatie tot je privéleven. Het tweede deel van 2020 zal je vervolgens spenderen aan de manier waarop je communiceert en overkomt. Begin september tot midden november staat Mars in retrograde, en dat zal je voelen. Gebruik die tijd om te reflecteren en je te heroriënteren.

Liefde: De liefde speelt geen overgrote rol in 2020, maar dat betekent zeker niet dat je huidige relaties verslechteren. Op vlak van liefde en vriendschap kabbelt alles op een rustig tempo verder. Misschien kom je wel een oude klasvriend tegen waar het goed mee klikt?

Gezondheid: Neem tussen het harde werken door genoeg pauzes om te detoxen en rusten. Jouw zwakke plek is je hoofd, dus let op met migraines en gelijkaardige klachten. Misschien wordt het eens tijd om gezondere eetgewoontes te introduceren?

stier sterrenbeeld icoon jaarhoroscoop 2020

Stier

Carrière: Het wordt een vruchtbaar jaar voor jou, Stier. Je bevindt je in positie die je goed ligt, mogelijk ergens aan de top, want autoriteit is een aangeboren karaktertrek. Dit alles schept je het grootste genoegen, en hoe meer je jezelf in de spotlight stelt, hoe beter jouw professionele carrière daarbij zal varen. In december komt deze stijgende lijn tot een hoogtepunt, want Jupiter en Saturnus staan aan de top van jouw zonneteken en geven je een nieuwe uitdaging op werkvlak. 2020 is het jaar om een nieuwe studie te starten, een nieuwe job aan te nemen, een andere taal te leren... Ons advies? Kies je projecten wijs en neem niet teveel hooi op je vork.

Liefde: In het begin van 2020 kunnen relaties een flinke boost krijgen, simpelweg door het beoefenen van leuke activiteiten samen. Van februari tot maart kan je onder de vurige planeet Mars een passionele opflakkering verwachten. Er kunnen zich tegelijk problemen voordoen in lange relaties, veelal over seks en geldzaken. Maak van deze periode gebruik om strubbelingen zo rationeel mogelijk op te lossen.

Gezondheid: Zorg goed voor jezelf en blijf in contact staan met je lichaam. We waarschuwden je hierboven al dat je jezelf niet mag uitputten met teveel verschillende projecten. 'JOMO' (the joy of missing out) is jouw codewoord.

tweeling sterrenbeeld horoscoop

Tweeling

Carrière: Vooral de periode van februari tot oktober zal positiviteit op carrièrevlak brengen, maar 2020 staat voor jou helemaal in het teken van geld. In dit aspect van je leven zullen heel wat veranderingen optreden, ga er op een wijze, rationele manier mee om. Onze tip: wees wijs met het lenen aan of van iemand. Dit is niet het moment om schulden te maken of sterk afhankelijk te zijn. Werk in de eerste maanden van het nieuwe jaar aan het leggen van een stevige basis, misschien door het volgen van trainingen of studies. Dit zal je nodig hebben om de komende jaren te bouwen aan iets groters.

Liefde: Het hele jaar zal gefocust zijn op je liefdesleven. Je relaties worden dieper en inniger dan ooit tevoren - ook de relatie met jezelf. Je intieme leven zal floreren en je (her)ontdekt het plezier dat liefde en vriendschap kan geven. In de helft van 2020 staat er verandering op het programma, want je zoekt een betere balans tussen samenzijn en onafhankelijk zijn.

Gezondheid: Brand jezelf niet op, Tweeling. Hoe goed de toekomst er ook uitziet, je hebt niet altijd de energie om al je doelen tegelijk te behalen.

kreeft horoscoop sterrenbeeld

Kreeft

Carrière: Je professioneel en persoonlijk leven zijn dit jaar erg verweven, maar op de best mogelijke manier: een positieve wending in je privéleven kan een win op carrièrevlak betekenen en omgekeerd. Je wordt beter in onderhandelen en netwerken, het is zaak om partners te vinden die dezelfde waarden en ideeën hebben als jij. Je ontdekt verlangens, doelen en ambities waarvan je niet wist dat je ze had.

Liefde: Tot eind december 2020 zullen je relaties verbeteren en is er sprake van een positieve energie. Je krijgt de gave om goed op te schieten met anderen, maar ook om compromissen te sluiten waar nodig. Er doen zich nieuwe partnerschappen voor waar jij voordeel uit kan halen, een romance op het werk misschien? Let echter op: spring niet te enthousiast op nieuwe relaties. Ander is niet altijd gelijk aan beter. Singles kunnen zich dit jaar eenzaam of verloren voelen, en de druk van buitenaf is bij momenten zwaar. Probeer te leren uit je ervaringen en denk na over wat je echt nodig hebt.

Gezondheid: Dit wordt een rustig jaar op vlak van mentale en fysieke gezondheid (indien je natuurlijk bij de start van 2020 al gezond en wel was). Kies voor verschillende soorten lichaamsbeweging om je lichaam en geest fit te houden.

leeuw sterrenbeeld jaarhoroscoop

Leeuw

Carrière: Je carrière blijft zowaar groeien en floreren. Er komen meer en betere opportuniteiten op je af en je bent zelfzeker genoeg om ze aan te nemen. Je schept echt plezier in je werk, zeker wanneer je bepaalde diensten verleent waar je voldoening uit haalt. Let enkel op met het aangaan van teveel uitdagingen tegelijk, zodat je niet uitgeput geraakt. Af en toe komen er momenten waarbij je tijd nodig hebt om afstand te doen van het werk. Doe daarnaast je best om het werkleven zo aangenaam mogelijk te maken. Schuif lastige karweitjes niet voor je uit en denk aan de positieve impact die je hebt via jouw job.

Liefde: Loop niet meteen weg van een serieuze verbintenis, want lange relaties hebben dit jaar kans op slagen. Zorg ervoor dat zowel jij als je partner elkaar genoeg ruimte geven. Je voelt je mogelijks aangetrokken tot een ouder, matuur iemand.

Gezondheid: Indien je al bepaalde medische trajecten volgde, zullen die in 2020 hun vruchten afwerpen. Dit jaar brengt ook meer interesse in je psychologische gezondheid en de relatie tot je fysieke toestand. Je kan de nood voelen om jezelf een gezondere levensstijl aan te meten.

maagd sterrenbeeld horoscoop virgo

Maagd

Carrière: Je barst van de dromen en ideeën, dus 2020 wordt een overwegend succesvol jaar. Van mei tot juni word je uitgedaagd om je carrière te verbeteren, denk hierbij goed aan je grotere doelen op lange termijn. Deze liggen bij jou veelal in de creatieve sfeer, dus misschien kan je dit jaar eindelijk van je hobby je werk maken? Verder is er nog goed nieuws voor de Maagden, want Uranus zorgt nog tot 2026 voor een ondersteunende, motiverende vibe in jouw teken.

Liefde: Jouw romantische, speelse kant komt dit jaar extra tot uiting. 2020 is groot voor jou op vlak van korte, aangename romances in plaats van serieuze verbintenissen. Ons advies: bewaak het evenwicht tussen jouw romantische en vriendschappelijke relaties, geef beide genoeg aandacht. In een relatie? De liefde kan je drastisch transformeren, maar dat voelde je misschien de voorbije jaren ook al.

Gezondheid: Het leven bestaat niet 100% uit plezier, zoek het evenwicht tussen een gezonde en bourgondische levensstijl. Heb je weinig tijd dankzij het constante werken en bounden met je geliefden? Zoek een efficiënte manier om toch fysiek en mentaal gezond te blijven,  je hebt een sterke basis nodig om eventuele tegenslagen te kunnen verwerken.

weegschaal sterrenbeeld jaarhoroscoop 2020 libra

Weegschaal

Carrière: Jouw professionele leven neemt in 2020 niet de bovenhand, integendeel. Het is je thuissituatie die floreert, Weegschaal. Dit kan zich uiten in een nieuwe thuis (met je partner), een uitbreiding van je gezin of verbouwingen van verschillende aard. Hoe het ook zij, je bent dit jaar gefocust op wat je thuis hebt en haalt daar zoveel voldoening uit dat het werkleven je minder kan interesseren. Van april tot november voel je toch een extra boost om je ambities op carrièrevlak na te jagen. Deze hebben veelal te maken met communicatie en zijn eerder creatief van aard.

Liefde: Ook hier zijn het familierelaties die het grootste deel van 2020 innemen. Toch kan de liefde je verrassen, sta er voor open en benader alles op jouw typische lichtvoetige manier. In een relatie? Het is tijd voor de volgende stap.

Gezondheid: Van februari tot oktober vind je de moed en tijd om dagelijkse gewoonten aan te passen die je gezondheid drastisch kunnen verbeteren.

schorpioen sterrenbeeld scorpio

Schorpioen

Carrière: Het wordt een opwindend en druk jaar voor jou met enkele veranderingen op het programma. Het kan lijken of de tijd vooruit vliegt, waardoor het minder moeite kost om je zorgen aan de kant te schuiven. Mogelijks moet je een project of idee compleet van nul heropstarten, zodoende een goede basis te hebben voor verdere plannen. Heb geduld, Schorpioen, en werk in alle rust aan je doelen. Je communicatieve vaardigheden verbeteren drastisch, en je voelt de drang om nieuwe uitdagingen, meer kennis en nieuwe connecties aan te gaan en op te doen. Dit is het jaar waarin je eindelijk je stem begint te vinden.

Liefde: Je twijfelt aan je noden in een relatie, en kan hier onrustig van worden. Neem de tijd om te bepalen waar je naar verlangt. Zomer 2020 wordt dan weer één liefdesfestijn, zowel in relaties als korte flings. In die periode komt jouw beruchte sensuele kant volledig tot ontplooiing.

Gezondheid: Het is belangrijk om aan je gezondheid te denken, zeker in de periode van september tot november. Algemeen gesproken vind je wel de tijd om zowel je werk- als liefdesleven én je gezondheid op peil te houden.

boogschutter sterrenbeeld

Boogschutter

Carrière: Je durft belangrijke stappen te nemen, en op financieel vlak gaat het je voor de wind. Pas wel op dat je niet teveel uitgeeft. Dit wordt een jaar waarin je woorden omzet in daden en je omgeving staat open voor jouw grootse ideeën. Je werkleven is eerder onvoorspelbaar, maar daarom ook extra spannend. Belangrijk voor jou is om een structuur te zoeken, om je dagelijkse leven richting te geven.  Misschien neem je nu eindelijk die freelance job aan, omdat je op zoek bent naar variatie. Het is zaak om je innerlijke stem te laten spreken en meer jezelf te durven zijn in je werk.

Liefde: Voor jou is het ontzettend belangrijk om te kunnen groeien in relaties en om een zeker gevoel van onafhankelijkheid te bewaren. Communiceer dit voldoende aan je partner. Single? 2020 geeft veel kans op een nieuwe relatie, al heb jij daar misschien niet per se nood aan. Dankzij jouw grote vriendenkring voel jij je zelden eenzaam.

Gezondheid: Misschien wordt het tijd om eventuele kwaaltjes op te lossen met alternatieve middelen? Zoek jouw heil in de natuur, ontspan bijvoorbeeld door lange wandelingen te maken.

steenbok sterrenbeeld horoscoop 2020

Steenbok

Carrière: De eerste maanden barst je van de ambitie met Saturnus in jouw teken. Jouw noeste arbeid zal zich later vertalen in (financieel) succes. Wie op zoek is naar een nieuwe job kan weleens geluk hebben rond februari, als Mars zijn agressieve positiviteit op je loslaat. Onder Jupiter voel je dan weer de drang om zowat het hele jaar te werken aan een nieuwe, verbeterde versie van jezelf. Dit zal resulteren in een stabiele carrière de komende jaren.

Liefde: Er kunnen conflicten ontstaan in je gezinssituatie, zorg dat je deze tijdig opmerkt in plaats van je 100% te focussen op werk. Bewijs de eerste maanden van 2020 hoeveel je geeft om je geliefden, ze zullen je dankbaar zijn. In de zomermaanden brengt Kreeft je een bezoekje en worden relaties veel sentimenteler en passioneler, geniet ervan! Singles: De eerste maanden zal je waarschijnlijk geen langdurige relatie vinden omdat je zelf nog uitzoekt wat je wilt. Kom je net uit een gebroken relatie, leer jezelf dan te vergeven. Eind 2020 is er beterschap op komst in de liefde.

Gezondheid: Je bent niet erg handig als het op emoties aankomt, maar probeer toch te ventileren. Krop je alles op, dan bestaat de kans dat je gefrustreerd raakt, bijvoorbeeld door je wankele liefdesleven. Zonder jezelf niet af.

waterman sterrenbeeld

Waterman

Carrière: Heb je het gevoel dat je vastzit in die 9 to 5 job? Misschien moet je het wel over een compleet andere boeg gooien wat je carrière betreft. 2020 wordt hoe dan ook een tijd van reflectie voor jou, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Je kan bepaalde zaken die je tegenhielden (angst, schuldgevoelens, onzekerheid..) eindelijk achter je laten. Wellicht krijg je eindelijk de erkenning die je verdient en maak je zelfs kans op promotie. Let op: neem geen financiële beslissingen waar je moreel niet achterstaat.

Liefde: Jij bent eerder een denker dan een voeler, dus ook dit jaar zal je hard en lang nadenken over de betekenis van jouw (amoureuze) relaties. In het begin van 2020 zal je onder Mercurius in staat zijn om open te kunnen praten over alles dat op je lever ligt. Bij tijden voel je de sterke drang om dingen op jouw eigen manier te doen, zorg dat je jouw partner daarmee niet kwetst. Single? Een nieuwe maand in jouw teken eind januari kan weleens het begin van een veelbelovende relatie betekenen.

Gezondheid: Jouw innerlijke rebelse kant kan bij tijden erg vermoeiend zijn, vooral voor jezelf. Zorg ervoor dat je niet totaal uitgeput en neerslachtig wordt dit jaar.

vissen sterrenbeeld horoscoop

Vissen

Carrière: De eerste maanden brengen een creatieve boost met zich mee, wat vooral in teamwerk handig van pas komt. Rond maart behaal je financiële voordelen, dus misschien wordt het tijd om jezelf eens te verwennen. Dat luxe item dat al maanden op je verlanglijstje staat? Gun het jezelf! Voor de rest van het jaar geldt dat hard werken leidt tot succes. Niets komt vanzelf bij jou, dus bereid jezelf voor op lange werkdagen. Het einde van 2020 brengt interessante mogelijkheden, aarzel zeker niet om voor het nieuwe te gaan.

Liefde: Venus in vissen tijdens de maand januari zorgt voor een  overweldigende boost in de liefde. Let op: probeer je (potentiële) partner niet mooier voor te stellen dan hij/zij is, je wilt geen relatie bouwen op grond van illusies. De lente brengt twijfels met zich mee, aan jezelf en je relatie. Kan je die periode doorstaan, dan zal je relatie er sterker uitkomen. Single? Het grootste deel van 2020 neem je vrede met jouw relatiestatus en kan je er zelfs ten volle van genieten. Toch kan een mogelijke relatie zich voordoen, mogelijk met een tot nog toe totaal onbekend iemand.

Gezondheid: Vertrouw dit jaar extra op je intuïtie. Laat je gevoelens zo nu en dan los, anders eindig je tegen december 2020 met een hele hoop onopgeloste zaken die ontzettend zwaar gaan wegen. Versterk je hart letterlijk door cardiotraining, denk aan (hard)lopen.