Alles wat je moet weten over lab grown diamanten

Geüpdatet op 21 april 2022 door Laure Vandendaele
Alles wat je moet weten over lab grown diamanten

De nieuwe generatie diamanten komt niet uit de grond maar uit het laboratorium. Deze lab grown diamanten zijn 100 procent identiek aan de natuurlijke variant en scoren met een ethisch verantwoord, clean en duurzaam imago.

5 x steengoed

Millennial proof: deze jonge juwelenmerkjes kiezen voor duurzame diamanten.

Kimaï

De twee twintigers die vorig jaar Kimaï oprichtten, hebben roots in de traditionele diamanthandel. Toch gooien Jessica en Sidney het nu over een andere boeg: in hun elegante juweeltjes, die ze uitsluitend online verkopen, zitten enkel cultuurdiamanten verwerkt. “De juwelenindustrie hinkt al een tijdje achterop”, klinkt het. “Wij bieden een hedendaags alternatief voor de ambitieuze, onafhankelijke vrouw die haar eigen sieraden koopt.” Niemand minder dan Meghan Markle werd al gefotografeerd met hun in Antwerpen gemaakte ‘Felicity’-oorbel.Felicity oorbel, vanaf 495 €.

Lark & Berry

Lark & Berry vindt de perfecte balans tussen speels en chic met hun stackable ringen en oorbelletjes voor een hip ‘curated ear’. Netflix-sweetheart Lana Condor is fan en droeg hun oorbellen tijdens het jongste Met Gala. Ook leuk: voor elke aankoop plant Lark & Berry vijf bomen.

Halsketting met diamant, 3190 €.

Vrai & Oro

Het in 2014 opgerichte Vrai maakt fijne, elegante juweeltjes van gerecycleerd goud en klimaatneutraal geproduceerde laboratoriumdiamanten. Zo draagt Vrai z’n steentje bij aan een duurzame toekomst.

Halsketting met briljant, vanaf 699,50 €.

Courbet

Tussen de traditionele juwelenboetieks aan de chique Place Vendôme in Parijs ligt ook de showroom van Courbet. Het Franse haute-joailleriemerk werkt uitsluitend met gerecycleerd goud en lab grown stenen.

Verlovingsring, 4200 €.

Catbird

Bij het in Brooklyn gevestigde Catbird laten ze je kiezen. Zij bieden hun bestseller-ringen zowel met natuurlijke als met synthetische diamant aan. Wie voor de laatste variant gaat – bv. van de populaire ‘Juno The Swan’-ring – bespaart al snel zo’n 5000 euro.

Juno The Swan- ring, 6700 €.