Shopping: minimalistische juwelen om jezelf te verwennen

Gepubliceerd op 10 juli 2019 door ELLE Partner
Shopping: minimalistische juwelen om jezelf te verwennen

2019 is het jaar van I.Ma.Gi.N. Nadat het juwelenmerk eerder al het Antwerp’s Most Brilliant’- kwaliteitslabel verdiende, schreef het ook de derde DnA-collectie van de diamantsector op z’n naam. Tijd om in te zoomen op een internationaal succesverhaal uit de hoofdstad van de diamant, Antwerpen.

Het stond in de sterren geschreven: Margaux Spruyt en Gilles Van Gestel, het Ma.Gi.sche duo achter I.Ma.Gi.N. Jewels, moesten vroeg of laat een succesvol juwelenlabel lanceren. Sinds 2013 veroveren hun verfijnde ‘Made in Belgium’-juwelen de hele wereld met zo’n 85 verkooppunten van Frankrijk tot Martinique.

1/

Er was eens ...

Margaux’ oog voor detail en gevoel voor esthetiek was al heel vroeg duidelijk. Op haar tiende maakte ze haar eerste creaties met parels die ze kocht in een winkel aan zee. Later volgde ze een opleiding goudsmid in het buitenland en verkocht ze haar eerste creaties onder de naam ‘4U by Margaux Spruyt’ via private home sales. In 2011 ontmoette ze Gilles die haar passie deelde. De liefde voor juwelen was er bij alle twee met de paplepel ingegoten. Margaux’ grootvader was jarenlang actief in de Antwerpse diamantindustrie en Gilles is een gecertifieerd expert edelstenen, afkomstig uit een diamantfamilie die zeven generaties teruggaat. Zes jaar geleden besloot het Antwerpse powerkoppel de krachten te bundelen met de opstart van hun eigen label I.Ma.Gi.N., een samentrekking van hun voornamen.

2/

Shine bright like a diamond

Marilyn Monroe had gelijk: diamonds are a girl’s best friend. En ja, wij willen net als Rihanna schitteren als een diamant. Goed nieuws, je hoeft niet langer te wachten op een aanzoek om te kunnen pronken met een edelsteen rond je vinger. Het idee dat diamanten enkel zijn weggelegd voor de happy few of een speciale gelegenheid, is volgens I.Ma.Gi.N. niet meer van deze tijd. Daarom koos de diamantsector het label uit om de derde DnA-collectie, een collectie betaalbare juwelen met een diamant, te ontwerpen. It-pieces uit de SHINE-collectie zijn een gouden armband en een bijpassende hanger bezet met een diamant en de quote ‘shine like a diamond’. Als personal touch kun je op de achterkant nog een persoonlijke boodschap laten graveren. Het perfecte cadeautje … voor jezelf.

Met de code ELLE10 krijgt u 10% korting op de e-shop.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met I.Ma.Gi.N. Jewels,
www.imaginjewels.com