Alles over kersvers Victoria’s Secret Angel Leomie Anderson

Geüpdatet op 7 mei 2019 door Malvine Sevrin en ELLE België
Alles over kersvers Victoria’s Secret Angel Leomie Anderson

Leomie Anderson; model, ondernemer, activiste én een van de gelukkigen die zich mag aansluiten bij de groep van de meest sexy gevleugelde modellen ter wereld.

Het Britse model met Jamaicaanse roots heeft al heel wat grote shows op haar palmares staan (onder meer voor Vivienne Westwood) en werkte al voor Fenty Beauty en Pat McGrath. Leomie is ook geen onbekende bij Victoria's Secret, want in 2015 liep ze al mee in de show. Nu is ze dus toegetreden tot de populaire 'Angels'-club. Dit is wat je moet weten over de nieuwe Angel:

Ze werd tweemaal geweigerd

Alvorens haar droom in vervulling ging, werd ze tweemaal afgewezen tijdens Victoria Secret-castings. Ze vertelde Vogue UK over haar derde poging: "Het was mijn derde casting en toen ik binnenkwam, zei ik hen: 'Derde keer goede keer, ik heb mijn haar niet voor niets laten doen'. Hiermee was het ijs enigszins gebroken. Ik had me voorgenomen om mijn ware persoonlijkheid te laten zien, en als ze het leuk vonden, des te beter. Als dat niet het geval zou zijn, dan was het maar zo. Uiteindelijk heeft het zijn vruchten afgeworpen'.

Ze is een van de weinige zwarte modellen bij Victoria Secret

In 2019 lijkt dit ondenkbaar, maar Leomie is slechts het zesde zwarte model dat de felbegeerde titel van Angel krijgt. Victoria's Secret wordt nochtans regelmatig bekritiseerd vanwege het gebrek aan diversiteit in etniciteit, vooral na de recente nominaties van angels Barbara Palvin en Alexina Graham. Tijdens de London Fashion Week in 2017 veroordeelde Leomie de rassendiscriminatie waarmee sommige modellen te maken kregen tijdens de castings.

Ze staat aan het hoofd van een feministische organisatie

Leomie is de oprichtster van LAPP, een kledingmerk en sociaal platform dat een safe space wil zijn voor jonge vrouwen om onderwerpen te bespreken als geestelijke gezondheid, discriminatie en seksisme. Wat in 2012 begon als een persoonlijke blog, groeide snel uit tot iets groters. In een interview met Refinery29 legde Leomie uit: 'Ik schreef over de druk op jonge meisjes en voor ik het wist, ging de boodschap viraal. Op dat moment besefte ik hoeveel invloed ik kon hebben en hoe krachtig mijn stem was. Toen ik de kans kreeg om op een meisjesschool te spreken, vroeg ik met wie ze praatten voor advies. Zij die geen oudere zus of familielid hadden, vonden dat ze nergens heen konden om een ​​vrouwelijk standpunt te horen. Ik voelde me geïnspireerd om mijn stem en invloed te gebruiken voor iets positiefs, en zo begon LAPP. " Een beauty met een missie, Leomie Anderson is er eentje om in de gaten te houden.

(Stagiaire Kaat Monsieur)