Seks maakt Belgische vrouwen gelukkig

Geüpdatet op 13 maart 2014 door Christin Ho
Seks maakt Belgische vrouwen gelukkig

[caption id="attachment_25907" align="aligncenter" width="480"]seks Foto: Calvin Klein[/caption]

Cijfers en wetenschappelijk onderzoek hebben we niet nodig om te constateren dat seks een mens gelukkig maakt. Maar echt details over het seksuele leven van Belgische vrouwen komen wij vaak niet te weten. Dankzij een enquête van TNS behoort dit tot het verleden. Lees hier de resultaten met de bevindingen van  seksuloog Pascal De Sutter.

1. Zijn Belgische vrouwen gelukkig en seksueel bevredigd?
63,2% van de 500 deelneemsters tussen 18 en 60 jaar oud zegt dat ze hun lichaam goed kennen. 6 op de 10 vrouwen bereikt echter niet makkelijk een orgasme en 15% heeft zelfs nooit of bijna nooit een orgasme.

"Ik ben niet verrast door deze cijfers. Een normale masturbatie, namelijk één tot meerdere keren per week en met de hulp van een vibrator, helpt een vrouw om haar lichaam beter te kennen waardoor makkelijker een orgasme kan bereikt worden," zegt De Sutter.

2. Is masturbatie een taboe?
Wij zijn niet zo open als Samantha Jones, maar eerder heel gesloten als het over ons seksleven gaat. Meer dan 1 vrouw op 2 rept niet over haar seksuele daden. Masturbatie blijft een intiem onderwerp voor 61.2% van de vrouwen. In België masturbeert 1 op de 2 vrouwen op z’n minst één keer per maand (49.8%). Daartegenover staat dat 1 vrouw op 3 nooit masturbeert waarvan 78.7% van deze vrouwen er geen verklaring voor heeft en 20.2% voelt zich er ongemakkelijk bij.

"Er bestaat echt nog een taboe rond vrouwen en seks. Dit komt waarschijnlijk voort uit zaken die niet mochten tijdens de kindertijd en negatieve toespelingen op vrouwen en seks. Veel vrouwen beschouwen de vulva als iets lelijks en de vagina als iets vies, " verduidelijkt De Sutter.

Voor 7 vrouwen op 10 blijft masturbatie een goede manier om zich te vermaken en meer dan 47.2% denkt dat het kan helpen om minder gespannen te zijn.

3. Hoe masturberen wij?
38,5% weet niet hoe ze het liefst masturbeert. De overige 61,5% verkiest uitwendige masturbatie (35,1%), inwendige masturbatie (2,5%) of allebei (23,9%).

"Het is jammer dat vrouwen zo zelden de binnenkant van de vagina verkennen, want penetratie hoort bij een relatie. De binnenkant van de vagina leren stimuleren kan vrouwen  helpen om sensaties te ontdekken die nuttig zijn voor de ontmoeting met twee," besluit Pascal De Sutter.