Make-up all the way: de mooiste make-uplooks voor de feesten

Geüpdatet op 22 april 2022 door Laure Vandendaele Foto’s: Studio l'Etiquette
Make-up all the way: de mooiste make-uplooks voor de feesten

Kiezen tussen rode of smokey eyes? Nee bedankt. Peter Philips, 'Creative and Image Director for Dior Makeup' kleurt liever buiten te lijntjes. Speciaal voor ELLE België haalt hij alles uit de kast én spoort hij je aan hetzelfde te doen. Want op dagen als deze is bigger echt wel better.

LOOK 1: Gloss (er)over

"Glossy lippen zijn per definitie feestelijk"

Make-up all the way: de mooiste make-uplooks voor de feesten - 1

Skin: Diorskin Forever Undercover Foundation, Diorskin Forever Undercover Concealer, Dior Backstage Glow Face Palette, Rouge Blush 555
Ogen: Diorshow Pump 'N' Volume Mascara, 5 Coulours Midnight Wish in 617 Lucky Star, Eyeliner Waterproof in 094 Noir Trinidad
Lippen: Dior Addict Lip Maximizer in 001 Pink
Nagels: Diorific Vernis in 890 Audace

"Voor wie zich gehinderd voelt door een opvallende lippenstift - 'zit het op mijn tanden of moet ik het bijwerken?' - is lipgloss een gemakkelijke oplossing. Glossy lippen zijn per definitie feestelijk."

TIP: Met gloss op de lippen is het extra uitkijken wat je eet, drinkt en hoe of wie je kust. Maar dat laatste is eigenlijk altijd van tel. Zorg dat er een spel is tussen je make-up en nagellak: laat de kleuren ofwel matchen of ga - zoals hier - voor contrasterende kleuren. Donkere nagels geven extra drama aan een look.

1/

LOOK 2: Disco Glam

"Zowel de ogen als de lippen sterk aanzetten is al lang geen 'beauty no-go meer"

feestmake_up_dior_peter_philips_feest_1

Skin: Diorskin Forever Undercover Foundation, Diorskin Forever Undercover Concealer, Rouge Blush Midnight Wish
Ogen: Diorshow Pump 'N' Volume Mascara, 5 Couleurs Midnight Wish in 057 Moonlight
Lippen: Dior Contour 999, Rouge Dior Jewel Edition Midnight Wish in 666 Matte Kiss

Met haar zilvergrijze oogleden en kanlrode lippen lijkt het model zo weggelopen van een niet te missen feestje in Studio 54. Is het niet een beetje veel om met zowel hevig aangezette ogen als opvallende lippen de deur uit te gaan? Dan krijgen we toch altijd te horen: kies of je de lippen of de ogen in de kijker zet. Peter Philips: "Die regel is inmiddels voorbijgestreefd en ik hou le er ook niet aan. Het is erg Belgisch om zo te denken, in andere landen zijn ze minder bang voor een full look. Dit zijn de feesten, dus ga ervoor!"

TIP: Zet eerst de wenkbrauwen aan, die kaderen het oog en bepalen hoeveel oogschaduw je kan gebruiken. Breng eerst je oogmake-up aan en dan pas je foundation, je morst immers altijd wel een beetje op je jukbeenderen. Breng een primer aan op je oogleden zodat de oogschaduw zich goed kan vasthechten. Zwaar opgemaakte ogen en sterke lippen kunnen grafisch gezien drie gaten in je gezicht creëren. Gebruik daarom zeker een blush en glans om alle elementen te verbinden. Alleen zo krijg je een mooi geheel.

2/

LOOK 3: Sterrenkijkers

"Kleine sterretjes op de wimperpunten, als kleine zonnestraaltjes rond het oog"

feestmake_up_dior_peter_philips_feest_3

Skin: Diorskin Forever Undercover Foundation, Diorskin Forever Undercover Concealer, Dior Backstage Glow Face Palette
Ogen: Diorshow Pump 'N' Volume Mascara, 5 Coulours Midnight Wish in 617 Lucky Star
Lippen: Dior Contour 999, Rouge Dior 999

"Elk van de vier looks heeft een klassieke, niet al te intimiderende basis, die ik een spannende twist gaf", vertelt Peter. "Neem nu deze look: de ogen kregen enkel een subtiel kleurtje, maar ik plakte kleine sterretjes op de wimperpunten, als kleine zonnestraaltjes rond het oog."

TIP: Het is belangrijk om de wimpers vooraf goed te krullen, op rechte wimpers zie je de sterretjes immers niet. Gebruik een waterproof mascara, die fixeert de gekrulde wimpers beter en zorgt voor een stevige basis. Breng de sterretjes aan op de topjes van de wimpers, met behulp van fijne wattenstaafjes en transparante valse wimperlijm. Leg de spiegel plat op tafel als je de sterretjes bij jezelf aanbrengt. Op die manier voorkom je dat je een sterretjes of glitter in je oog krijgt.

3/

LOOK 4: Dark ’n Stormy

"Glitter eyeliner onder de ogen zorgt meteen voor de feestfactor"

feestmake-up dior peter philips feest 4

Skin: Diorskin Forever Undercover Foundation, Diorskin Forever Undercover Concealer, Dior Backstage Glow Face Palette, Rouge Blush in 999
Ogen: Diorshow Khôl in 529 Beige Khôl
Lippen: Dior Contour in 948 in Enigmatic Matte, Diorific Lipstick in 890 Audacieuse

Rode lippen mogen dan een absolute kerstklassieker zijn, nu we de regels met plezier doorbreken, zijn ook donkere lippen aan de feestdis een goed idee. "Een donkere lippenstift breng je aan zoals iedere andere", vertelt Philips. "Een donkere mond is nogal aanwezig en kan zelf agressief overkomen. Zijn zo'n donkere lippen voor jou iets te femme fatate? Verzacht de look dan - voor je de lippen stift - door een goud- of zilverkleurig poeder rond de bovenlip aan te brengen."

TIP: Gebruik een beige kohlpotlood op de waterlijn om de ogen optisch te vergroten. Kies een beige potlood en geen wit voor een natuurlijk effect dat mooi blendt in de huid. Zorg dat er een spel is tussen je make-up en nagellak. Hier matchen de glitters op de ogen met de glitternagellak, maar je kan evengoed voor een sterk contrast gaan.

Tot slot de million dollar question: hoe zorg je ervoor dat je make-up die receptie, dat etentje en nieuwjaarsfeestje overleeft als je geen glam team in de buurt hebt? “Hoe beter je je make-up aanbrengt, hoe langer die houdt. Respecteer iedere stap, van de huid voorbereiden met een paar druppels Prestige Oil, het uitzoeken van een goede primer en foundation tot het afpoederen. Dat zijn de regels van het spel.”

Alle gebruikte producten zijn verkrijgbaar via dior.com

Make-up: Peter Philips, Creative and Image Director for Dior Makeup
Haar: Joseph Pujalte @ ArtList Paris
Styling: Lieve Gerrits
Nail artist: Nelly Ferreira @ Majeure Prod
Model: Nadine Ammeral @ Elite Models Paris
Met dank aan: New Light Films & Studio Zéro Paris