Natan Atelier II: Het hart van de Belgische modekennis

Gepubliceerd op 5 maart 2019 door Elisabeth Clauss en Maxine Detaellenaere Foto’s: Ramzy Bentrad
Natan Atelier II: Het hart van de Belgische modekennis

Het Belgische modehuis dat zowel Europese royalty als hedendaagse modekoninginnen kleedt, opent zijn tweede couture-atelier. 

natan, couture, dit is belgisch,

Atelier II is gelegen in een elegant pand in Haussman-stijl, op het Brusselse Brugmann-plein. Een wijk die nauw aan het hart ligt van Edouard Vermeulen, oprichter van het modehuis Natan.

natan, couture, dit is belgisch,

Het nieuwe atelier is opgevat als een waar onderzoekslaboratorium van volumes en ready-to-wear. Het is gewijd aan de coupe, de nieuwe collectie en aan unieke, exclusieve stukken.

natan, couture, dit is belgisch,

Edouard Vermeulen ontsluiert in Atelier II de coulissen van de Belgische couture, in een 'salon' sfeer.  Zo krijgen de klanten toegang tot de know-how van het Huis en kan men het handwerk ontdekken. "Het nieuwe atelier zal mij ook de mogelijkheid bieden om dichter bij mijn team te zijn. Ik kan het bijna dagelijks bezoeken en zo een nieuwe, positieve energie cultiveren in het Huis."

natan, couture, dit is belgisch,

Mircea Smolean, de Chef d'atelier van het Huis, werkt samen met een team van vijf personen om prototypes uit te werken en voor het maatwerk. "Het universum van de couture en de haute couture stimuleert ons om een kennis over te brengen die vandaag schaars is geworden en om nog verfijndere creaties te realiseren.

natan, couture, dit is belgisch,

Omdat deze ruimte om een toegankelijk interieur vroeg, werkte Édouard Vermeulen samen met vriendin Pili Collado, accessoire-ontwerpster en oprichtster van het merk Les Précieuses.

natan, couture, dit is belgisch,

Collado bedacht voor Atelier II het logo, de grafische identiteit en de aankleding van de ruimte. Ze ontwierp een kleine serre in het hart van het atelier, met bloemen van de hand van florist Thierry Boutemy. "Ik bedacht een vormtaal voor het atelier die verschilt van de boetiek. Dit is een ruimte 'volgens de traditie', modern en gesofisticeerd, helderwit, zuiver en stralend. We bestudeerden het licht om een ontmoetingsplaats te creëren die zowel geraffineerd als uitnodigend is.", aldus de designer.

natan, couture, dit is belgisch,

Natan is trouwens het laatste Belgische Huis dat nog ter plaatse couture en ready-to-wear ontwerpt.

natan, couture, dit is belgisch, Adres:

Atelier II
Georges Brugmann-plein 6
1050 Brussel

Bekijk ook onze video over het couturehuis:

https://www.facebook.com/ELLEbelgie/videos/249048322641512/?t=0