5 tips voor beginnende modefotografen van streetstyle talent Adam Katz Sinding

Gepubliceerd op 28 november 2018 door Maxine Detaellenaere
5 tips voor beginnende modefotografen van streetstyle talent Adam Katz Sinding

De internationaal gerenommeerde streetstyle fotograaf Adam Katz Sinding maakte een pitstop in België voor de lancering van zijn nieuwe fotoboek en deelde 5 tips voor wie zelf droomt van een carrière als modefotograaf.

Adam Katz Sinding werkte al voor tal van magazines zoals ELLE, Vogue, Harpers Bazaar, Highsnobiety en New York Magazine maar ook voor internationale labels van Adidas Y-3 over Christian Dior tot Tom Ford. Nu brengt hij zijn allereerste boek 'This is not a f*cking street style book' uit met zijn favoriete foto's uit zijn carrière. Met zijn nieuwe boek wil hij mensen meenemen in de hectische maar o zo fascinerende wereld van de modeweken. Sinding wisselt streetstyle foto's dan ook af met heel wat backstage materiaal. Accessoiremerk Komono wist hem naar ons land te lokken voor zijn boeklaunch in hun Antwerpse filiaal waar ELLE de bebaarde Amerikaan vroeg naar 5 tips voor wie dolgraag in zijn voetsporen wil treden:

adam katz sinding, komono, street style, fotografie

 

1/

Vind jouw eigen stijl

"Ik heb geen opleiding fotografie gevolgd, ik nam gewoon foto's van mensen van wie ik vond dat ze er cool uitzagen. En zo ontwikkelde ik een stijl die allesbehalve conceptueel is, de meeste van mijn foto's zijn letterlijk straight forward. Het duurde een heel eind voor ik doorhad dat ik enkel houd van foto's die ik op deze manier neem. Maar dat is mijn persoonlijke smaak, jij zou misschien op een heel andere manier fotograferen. Het doet er niet toe wat anderen ervan vinden, zolang jij voelt dat dit jouw stijl is."

adam katz sinding, komono, street style, fotografie

2/

Zoek naar authentieke mensen

"Steeds minder mensen zijn vandaag echt authentiek, maar dat maakt het des te leuker wanneer je iemand ontdekt met een eigen persoonlijke stijl. Soms maak ik mij wel wat schuldig aan de paparazzo uit te hangen en beroemdheden of bekende influencers te fotograferen, maar het geeft zo'n kick om mensen te ontdekken die je nog nooit eerder hebt gezien. Ga op zoek naar unieke mensen en neem geen foto's van een typische goedgeklede persoon die een of ander verhaal wil vertellen."

adam katz sinding, komono, street style, fotografie

3/

'Just do it'

"Als streetstyle fotografie echt je passie is, ga er dan gewoon voor. Ik verhuisde naar New York met heel wat schulden en enkel een dure camera maar ik ben er gewoon aan begonnen. Ik werkte keihard en deed het omdat ik het echt wilde. Daarnaast werkte ik ook in een hotel om mijn rekeningen te betalen. Besef ook dat je in het begin waarschijnlijk echt slechte foto's zal nemen, maar hoe meer je werkt en hoe meer ervaring je opdoet, hoe beter het zal lukken. Het is zoals hardlopen. Zelf haat ik hardlopen, maar wanneer ik het consequent doe, merk ik dat ik beter word en begin ik het net graag te doen. Wanneer je je passie vindt, raak je in een ritme en gaat het op den duur als vanzelf."

adam katz sinding, komono, street style, fotografie

4/

Doe het niet voor het grote geld

"Persoonlijk denk ik dat als je van streetstyle fotografie je werk wil maken, je eigenlijk al te laat bent. De hype is ondertussen al gepasseerd. Wanneer ik nu buiten sta te wachten voor een modeshow, dan staan er daar nog 500 andere fotografen. Doe het dus niet om bakken geld te verdienen, maar omdat het echt je passie is."

adam katz sinding, komono, street style, fotografie

5/

Ga offline

"Ik ben constant bezig met mijn gsm om alles wat ik tegenkom te documenteren. Maar enkele maanden geleden ben ik gestopt met mijn telefoon mee te nemen wanneer ik ga lopen en het maakt een wereld van verschil. Ik probeer bovendien zeker één uur per dag offline te zijn, maar het is echt niet gemakkelijk. Het is een beetje een noodzakelijk kwaad, omdat ik het nodig heb voor mijn werk, maar eigenlijk is dat ook maar een excuus. Voor mij is online zijn eigenlijk erger dan sigaretten of drugs, want het steelt je leven zonder dat je het doorhebt."

adam katz sinding, komono, street style, fotografie