5 must haves voor in de keuken

Geüpdatet op 17 december 2020 door ELLE Partner
5 must haves voor in de keuken

Eten uit een gerecycleerd schaaltje kan echt niet langer. Vanaf nu bereiden we onze maaltijden met de grootste zorg en dienen ze ook zo op. Goede manieren zijn een must! Ontdek hier onze 5 must haves voor in je keuken:

HKliving, € 6,95 per bord

1/

2. Blijf gewoon rechtop staan

Je hoeft je niet langer dubbel te vouwen om de vaatwasser in en uit te laden. Maak kennis met het unieke liftsysteem dat de onderste mand zachtjes naar boven tilt, op gelijke hoogte met de bovenste. Handig om de pannen, de borden, het bestek en de glazen te verdelen. (De glazen worden trouwens vlekkeloos gewassen dankzij een speciale bescherming voor delicaat glaswerk.) Met een druk op het heft glijdt de gevulde mand zonder schokken weer naar beneden. Een innovatie die een sprankelende vaat combineert met gebruikscomfort. Met zijn ComfortLift-vaatwasser uit de Mastery Range geeft AEG de intelligente en ergonomische keuken een nieuwe invulling. Erg geraffineerd.

Vanaf € 1299,99
www.aeg.be

2/

3. Het zit ‘m in de details

Leg eens marmeren onderzetters op tafel tijdens het borreluurtje, niet alleen om het oppervlak te beschermen (je gasten zouden je nog voor een poetsgek aanzien), maar vooral om een verfijnde oude gewoonte in ere te herstellen. Wie herinnert zich niet dat plechtige moment waarop moeder de onderzetters vast klaarlegde?

3/

4. Verdeelde maaltijd

Deze placemats doorbreken de sleur aan tafel, bijna letterlijk. De twee verschillende, opzettelijk samengevoegde motieven doen het goed onder een strak servies. Kant en klaar verkrijgbaar maar ook makkelijk zelf te maken op een regenachtige zondagmiddag. Een scherpe schaar, een liniaal en een krijtje om de snijlijn mee te trekken, smelttape en een strijkijzer – meer heb je er niet voor nodig!

&K amsterdam, 9,95€ set van 6

4/

 

5. Pimp het vieruurtje

Met fijnversierde gouden dessertlepeltjes, of zilveren zo je wilt. Het staat heel elegant aan tafel. Duik gewoon in de souvenirwinkels van alle Europese steden die je bezoekt (buiten onze contreien zijn er maar weinig te vinden) en doop de modellen ‘Venezia’, ‘Hasselt’, ‘Stockholm’ of ‘London’ al naargelang hun herkomst. Niet vergeten je pink op te steken tijdens het roeren in de thee …

 

Doing Goods, € 37,50 voor de set van 4 vorken

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met AEG.
www.aeg.be