Bruno Pieters zet zijn label Honest By stop

Gepubliceerd op 8 oktober 2018 door Isabelle
Bruno Pieters zet zijn label Honest By stop

Honest By, het eerste 100% transparante modelabel, houdt ermee op.

Onverwacht nieuws op maandagochtend: Bruno Pieters zet zijn modelabel stop, zo staat op diens website te lezen. Op 15 oktober gaat de stekker eruit. Nochtans kon Honest By op een trouwe fanbase rekenen. De Belgische ontwerper stampte het in 2012 uit de grond met de bedoeling een 100% transparant modelabel te creëeren -eentje waarbij je elk stukje materiaal, maar ook de werkuren achter een kledingstuk kon traceren. Na jarenlange ervaring in de modewereld -hij verdiende onder meer zijn strepen bij Martin Margiela, Christian Lacroix, Delvaux, Weekday en met zijn eigen couturelijn- wilde Pieters een alternatieve beleving van mode bieden, eentje die stilstaat bij de ware kost van een stuk.

“De voorbije zeven jaar waren persoonlijk zwaar voor me, maar ik heb toch het gevoel dat de modegemeenschap vorderingen heeft gemaakt op het vlak van transparantie. Het was een eer om deel uit te maken van zo’n belangrijke missie, één die de voorbije jaren in een wereldwijde beweging transformeerde. Sommigen zouden het zelfs een revolutie noemen. (…) De klant 100% transparantie bieden, is niet langer een utopie. Voor heel wat ondernemingen is het een realiteit, voor anderen een streefdoel op lange termijn."

Wat Pieters’ volgende stap wordt, blijft voorlopig onduidelijk, maar de gebruikte hashtag #changeiscoming laat alvast vermoeden dat hij niet werkloos achterblijft. Wordt vervolgd!