Deze Belgische verlovingsringen zijn een hit op Instagram

Gepubliceerd op 10 augustus 2018 door Laure Vandendaele
Deze Belgische verlovingsringen zijn een hit op Instagram

Juwelenmerk Botier gaf de traditionele verlovingsring een complete make-over. En met succes,  want de unieke ontwerpen van Marina Botier groeiden in sneltempo uit tot een Instagramhit.

Marina Botier werd geboren in Moskou, groeide op in New York en woonde later in Italië en Zwitserland. De liefde bracht haar op jonge leeftijd naar België waar ze een gezin stichtte én in de buurt was van haar andere liefde: diamanten. Drie jaar geleden besliste ze dat de tijd rijp was om haar eigen juwelenmerk op te richten. Botier oogstte meteen succes met 'Bella', een collectie fijne, 'dubbele' ringen met diamantjes die je op twee vingers draagt. Vandaag scoort Botier met een hedendaagse interpretatie van de traditionele verlovingsring. "De respons is ongelooflijk", zegt Botier. "We kunnen de bestellingen amper bijhouden."

#BOTIETENGAGEMENTRING #COOLEST #NEWDESIGN

Een bericht gedeeld door Marina Botier (@maribotier) op

In tegenstelling tot bij een traditionele verlovingsring is de diamant niet op de ring maar tussen twee bandjes bevestigt. "Ik wide iets compleet nieuw maken", zegt Botier. "Mijn dubbele ringen zijn mijn handelsmerk, maar misschien niet de ideale verlovingsring om iedere dag te dragen. Het idee voor deze ring kwam voor uit het design van mijn 'My Lucky Star' ring. Die is gemaakt voor twee vingers maar heeft ook twee bandjes. Plots kreeg ik het idee om de steen tussen die twee bandjes te bevestigen. Toen wist ik: That's it!"

Positieve energie

Je zou het zonde kunnen vinden om een kostbare edelstenen te verstoppen maar daar denkt Botier anders over. "Heel wat vrouwen showen graag wat ze hebben, ik was vroeger ook zo. Nu weet ik dat het geen kwaad kan om je steen en ook een stukje van jezelf te beschermen. Dat heeft alles te maken met energie. Wist je dat een steen zowel goede als negatieve energie reflecteert? Als je een mindere dag hebt, absorbeert je diamant die energie en zal de steen minder schitteren. Bovendien zal je negatieve energie weer op jou geprojecteerd worden waardoor je stemming er niet beter op zal worden. Door het gouden bandje over het midden van de steen te plaatsen kan de diamant die energie niet meer opnemen. Positieve energie wordt trouwens langs de hoekjes van de steen opgenomen, dat betekent dat de steen enkel positieve vibes kan reflecteren." Klinkt misschien spiritueel maar dat is het volgens de ontwerpster niet. "Ik ben niet zweverig aangelegd maar er zijn nu eenmaal dingen waar ik sterk in geloof en me door laat leiden. Hoe ouder ik word, hoe meer ik dan ook op dat gevoel laat leiden."

Anders en cool

Welke vrouw Botier met een van haar verlovingsringen aan de hand ziet? "Een vrouw die goed in haar vel zit en veel zelfvertrouwen heeft. Een vrouw die op zoek is naar iets wat niet iedereen heeft, iets cool."

 

De ringen (met edelstenen) zijn verkrijgbaar bij Rio in Gent en via botierofficial.com. Voor ringen met diamanten neemt je contact op via Instagram of contact@botierofficial.com. Prijzen vanaf 2000 euro. Volg Botier op Instagram via @botieroffical