In de handtas van … Agnes Wené

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
In de handtas van … Agnes Wené

In de handtas van ... Agnes Wenée

Deze  week had ik een afspraak in het gebouw van de Antwerpse Modenatie voor een visite bij Agnes Wené, project manager bij het Flanders Fashion Institute. Zij onthult deze week de geheimen van haar handtas.

1/

THE BAG

“Deze handtas is van Ellen Verbeek. Het is een heel goed basismodel waar veel in kan, maar die er toch ook leuk uitziet. Ik vind het uiteraard belangrijk om iets van de Belgische ontwerpers te dragen aangezien we hier bij het FFI beloftevolle ontwerpers uit België willen promoten, zowel nationaal als internationaal. Deze tas is heel praktisch en behoort absoluut tot een van mijn drie vaste werkhandtassen voor on-the-go.”

In de handtas van ... Agnes Wené

2/

In de handtas van ... Agnes Wenée

In de handtas van ... Agnes Wenée

GOEDE INVESTERINGEN

“Mijn huidige portefeuille is een heel toffe aanwinst waar ik ongelofelijk blij mee ben. Ik was in eerste instantie niet van plan om hem te kopen, maar toen de gelegenheid zich aanbood heb ik hem toch uiteindelijk aangeschaft."

“Ik heb ook altijd een zonnebril bij me. Deze is een van de creaties van de vele samenwerkingen tussen Tim Van Steenbergen en de brillenfabrikant Theo. Praktisch maar toch heel elegant op de neus."

In de handtas van ... Agnes Wenée

3/

NEW IDEAS MUST GROW

“Ik heb heel vaak mijn laptop op zak, zo kan ik overal mijn e-mails controleren, projecten uitschrijven, afspraken inplannen, en dergelijke. Ik moet wel zeggen dat ik ondertussen overgestapt ben naar een kleiner zakformaat. Een kleine tablet is toch zoveel handiger om overeen mee naar toe te nemen. Zoals je kan zien, is ook deze gewikkeld in een tof stofje met een leuke print. Bovendien past de zin “New ideas must grow” perfect bij mijn werk-attitude. En aanvullend heb je nog mijn iPhone en die heeft mijn leven compleet veranderd. Sindsdien ben ik veel beter georganiseerd en loopt het allemaal veel vlotter! (lacht)”

In de handtas van ... Agnes Wenée

In de handtas van ... Agnes Wenée

 

“Als ik dan toch iets snel op papier moet zetten, dan gebruik ik mijn kladboekje en deze is gepersonaliseerd met het logo van het FFI erop. Ik vind het tof om iets leuks bij te hebben om mee te schrijven,  zoals dit potloodje dat ik bij TATE in London kocht.”

“Ik heb ook meestal een boek bij om te lezen. Deze is keer is dat toevallig het magazine Kidswear, een belangrijk internationaal tijdschrift rond kindermode. Ik ben project manager bij het FFI waarbij ik ook verantwoordelijk ben voor de internationale promotie, dus het is altijd goed om op de hoogte te blijven van wat er zich internationaal afspeelt en veel magazines lezen helpt daarbij.”

 

In de handtas van ... Agnes Wenée

In de handtas van ... Agnes Wenée

 

4/

MUZIEK VERSLAAFD

“Ik ben een enorme muziek fan, dus  mijn koptelefoon van Urban Ears is essentieel voor me. Mijn muziekcollectie is dan ook ontzettend groot, van klassieke muziek tot elektro beats, ik hou vrijwel van alle genres. Vooral in de wintermaanden komt deze koptelefoon erg van pas, want ik verplaats me heel vaak met de fiets. Onderweg kan ik muziek beluisteren en tegelijkertijd heb ik warme oren! (lacht) In mijn handtas heb ik ook altijd een muts zitten voor de regen en om mijn plaatje als ‘fiets-madame‘ compleet te maken, heb ik ook altijd een snelbinder en een mini-pompje bij.”

"Ik ben gek van die oude tasjes in stof, dus dit vintage-uitziend tasje vind ik ook heel super, hierin zitten al mijn beauty spulletjes. Mijn grootmoeder had er verschillende, passend bij haar outfit. "

In de handtas van ... Agnes Wené

In de handtas van ... Agnes Wenée

 

"Een laatste item in mijn handtas is één van mijn favoriete verzorgingsproducten. Het is de crême van Purol, hiermee kom ik de wintermaanden mee door. Het is niet zo’n heel gekend product maar hij is echt super. En mijn handen zijn me er dan ook heel dankbaar voor!”

 

In de handtas van ... Agnes Wenée

In de handtas van ... Agnes Wenée

 (tekst & foto's door stagiaire Oona Smet)