Deze modeontwerpers zijn de finalisten van de LVMH-prijs 2018

Gepubliceerd op 16 maart 2018 door Maxine Detaellenaere
Deze modeontwerpers zijn de finalisten van de LVMH-prijs 2018

Luxeconglomeraat LVMH heeft de negen finalisten bekend gemaakt van de jaarlijkse LVMH-prijs, waaronder een oud-student van de Antwerpse Modeacademie.

Sinds 2014 rijkt LVMH, het concern dat onder meer merken als Louis Vuitton, Marc Jacobs, Givenchy en Fendi onder z'n vleugels heeft, een prijs uit aan veelbelovende jonge ontwerpers. De winnaar krijgt  € 300.000 en wordt een jaar lang begeleid door gerenommeerde mentors.

mode, lvmh, prijs, modeprijs, finalisten, 2018, ontwerpers, designers, talent

Finalisten

De jury selecteerde dit jaar 9 finalisten uit meer dan 1300 inzendingen en 90 landen, waaronder het ontwerpersduo - en geliefden - Rushemy Botter en Lisi Herrebrugh met hun label BOTTER. Rushemy studeerde pas vorig jaar af aan de Antwerpse Modeacademie maar mocht ondertussen al verschillende modeprijzen in ontvangst nemen. Een naam om te onthouden dus. Wij zetten alle finalisten op een rijtje.

 

Uitreiking:

Op 6 juni wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. In de jury zetelen onder meer modeontwerpers Karl Lagerfeld en Haider Ackerman. Vorige winnaars van de LVMH-prijs waren de merken Marie Serre, Wales Bonner en Marques'Almeida.