5 x gezelschapsspelletjes voor een topnamiddag met vriendinnen!

Geüpdatet op 26 februari 2018 door Jolien
5 x gezelschapsspelletjes voor een topnamiddag met vriendinnen!

Ga de verveling tegen met één van deze super leuke spelletjes!

Ondanks je bij je vriendinnen bent, luidt de vraag vaak: 'Wat gaan we doen?'. Wel, wanneer dit nog een keer gebeurt, kan jij iedereen verbazen met een geniaal plan! Een gezelschapsspelletje is namelijk het ideale tijdverdrijf om een namiddag makkelijk én leuk te vullen. Denk nu niet meteen aan Monopoly, Lach je Rijk of Levensweg, maar liever aan 'volwassen spelletjes'. Geen idee waar we het over hebben? Ontdek dan hier de leukste exemplaren!

5 x gezelschapsspelletjes voor een topnamiddag met vriendinnen! - 1

Kolonisten van Catan

Dit mooie bordspel speel je met drie tot zes spelers. Door middel van grondstoffen als schapen, graan, baksteen, erts en hout te verzamelen, kan je wegen, huisjes en steden bouwen. Deze grondstoffen verkrijg je door te dobbelen. Aan het begin van het spel kies je drie plekken waarop je een huisje bouwt. Wanneer het stuk grond waarop jij bouwde, wordt gedobbeld, krijg je de bijbehorende grondstoffen. Doorheen het spel kan je ook grondstoffen ruilen met elkaar. Hiervoor haal je je tactische kant boven. Wie als eerste tien punten haalt door middel van de langste handelsroute en/of de meeste huisje en/of steden, wint. Kolonisten van Catan is ideaal voor iedereen die van een spel houdt waarvan spanning, tactiek, strategie en geluk de hoofdingrediënten zijn! In 2000 werd dit bordspel uitgeroepen tot Speelgoed van het Jaar.

Via Bol.com: €29,95

5 x gezelschapsspelletjes voor een topnamiddag met vriendinnen! - 2

Machiavelli

Machiavelli lijkt op het eerste zicht moeilijk, maar dat is het niet. Eens je mee bent met de spelregels is het een kaartspel (2-7 spelers) waarmee je je uren kan amuseren. Iedere ronde kruip je in de huid van een ander karakter wat je een bepaald voordeel biedt. Vermoord de dief voor hij je goudstukken steelt of achterhaal welke speler de beste kaarten heeft zodat jij ze kan stelen. Dit spel draait helemaal rond tactiek en is super spannend! Extra handig: je kan het doosje overal mee naartoe nemen. Wie als eerste acht gebouwen kan bouwen én de meeste punten heeft, wint het spel.

Via Bol.com: €14,95

5 x gezelschapsspelletjes voor een topnamiddag met vriendinnen! - 3

Exploding Kittens

Dit kaartspelletje (2-5 spelers) was het meest succesvolle Kickstarter project ooit. Binnen het half uur was het nodige geld ingezameld via crowdfunding en kon de productie van start gaan. Ook dit spel is een combinatie van tactiek en geluk. Wie een exploding kitten van de stapel trekt, is eraan, tenzij je een defuse kaart hebt, maar deze zijn schaars. Daarnaast zijn er nog tal van andere kaarten die in je voordeel kunnen spelen of waarmee je anderen boycot. Kortom, een spel dat draait om geluk, tactiek en spanning! Iedere kaart is voorzien van een absurde, grappige tekening die het extra leuk maken!

Via Bol.com: €26,95

5 x gezelschapsspelletjes voor een topnamiddag met vriendinnen! - 4

Penoza

Ben je naar 'Patser' gaan kijken maar ben je zelf niet 'pats' genoeg om een échte drugsdealer te zijn? (Best...) Wie zichzelf toch eens Pablo Escobar wil wanen, koopt Penoza (2-4 spelers)! Tijdens dit spel zet je een crimineel netwerk op en deal je cocaïne als een ware drugsbaron! Was je zwart geld wit zodat je je kan vrijkopen van de onderwereld, want je wil natuurlijk niet voor eeuwig een patserbestaan leiden.

Via Bol.com: €19,90

5 x gezelschapsspelletjes voor een topnamiddag met vriendinnen! - 5

Ticket to ride

Geen zin om té hard na te denken, maar te ontspannen? Dan raden we je Ticket to ride (2-5 spelers) aan! Hier is het de bedoeling dat je treinroutes aflegt van de ene grootstad naar de andere. Zo ga je misschien van Parijs naar Moskou of van New York naar Rome. Wie de langste of meeste routes kan afleggen, wint het spel. Natuurlijk zitten er enkele addertjes onder het gras die voor extra suspense zorgen!

Via Bol.com: €46,32

Psst, lees ook: 15 grappige bedspelletjes om uit te testen