In de handtas van… Elisabeth Leenknegt

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
In de handtas van… Elisabeth Leenknegt

Elisabeth Leenknegt

Afgelopen week mocht ik op high tea bij Elisabeth Leenknegt, oprichtster en ontwerpster achter het juwelenmerk Elisa Lee. Met welke spulletjes overleeft ze de drukke werkweek? Ik mocht bij haar op bezoek om een kijkje te nemen in haar handtas.

Elisabeth Leenknegt

 

1/

Elisabeth Leenknegt

THE BAG

"De handtas is er eentje van Annelies Timmermans en die heeft al heel wat afgezien. Veel mensen vinden zo’n draagtas niet echt handig maar ik heb vaak last van rug- en schouderpijn en daarom is zo’n model perfect voor me. Vroeger nam ik altijd een grote tas mee en ging ik gebukt onder het gewicht. Hoe kleiner de tas, hoe minder rommel je moet meesleuren!"

"Ik probeer wel regelmatig van handtas te wisselen. Hierbij draag ik ook graag Belgische merken zoals bijvoorbeeld die van Roos Vandekerckhove."

Elisabeth Leenknegt

2/

BEAUTY TO THE RESCUE

“In mijn handtas vindt je vrijwel altijd een paar lippenstiften terug - ik gebruik meestal die van Chanel aangezien die heel gemakkelijk toeklikken. Ik heb ook altijd een concealer in mijn tas zitten om hier en daar gedurende de dag iets te corrigeren. Deze is de Touche éclat van Yves Saint-Laurent. Verder heb ik ook altijd nog een doosje blush bij, aangezien ik graag het accent leg op mijn wangen.”

“Dan heb je nog mijn portefeuille, dit is echt altijd een rommeltasje van allerlei kaarten. En uiteraard: mijn iPhone, een onmisbaar item!”

Elisabeth Leenknegt

“Ik heb onlangs dit parfum van Dries Van Noten gekocht in Parijs. Het is een beperkte oplage en deze was - om eerlijk te zijn - best wel prijzig. Maar ik heb nog geen seconde spijt gehad dat ik hem heb gekocht, want hij ruikt echt ongelofelijk. Ik heb ook altijd zakdoeken mee voor mijn zoontje van 2 jaar die me soms vol durft kladden (lacht). Kids blijven nu eenmaal kids!”

“Omdat ik ook veel met mijn handen moet werken, heb ik ook altijd handcrème op zak. Deze handcrème van Ortigia Sicilia heb ik ooit gekregen van een klant van me, deze ruikt niet alleen super lekker naar vijgen maar deze biedt ook een goede verzorging voor de handen.“

3/

DOUBT GROWS WITH KNOWLEDGE

“Ik heb ook altijd een mini-notitieboekje bij me om vlug een paar ideeën of schetsen op papier te zetten bij een helder moment. Ik probeer te kiezen voor een leutig notitieboekje, maar de aantekeningen die erin komen zijn meestal vrij slordig. Achteraf zet ik deze notities nog over in een proper notitieboek in mijn atelier.”

Elisabeth Leenknegt

Elisabeth Leenknegt

“Onmisbaar in mijn handtas is een rolletje muntjes van King. Mijn mama & mijn oma hadden altijd muntjes van King in hun handtas en het doet me terugdenken aan mijn kindertijd. Het is een heel banaal product maar eigenlijk heeft het een heel nostalgische waarde voor me.”

“And last but not least: mijn eigen juwelen. Ik ben juwelenontwerpster van beroep dus ik heb ook altijd een aantal ringen op zak. Ik draag eigenlijk niet zo veel juwelen, maar als uithangbord van mijn eigen merk kan ik deze vlug te voorschijn toveren als ik ze nodig heb!“

Elisabeth Leenknegt

(verslag & foto's door stagiaire Oona Smet)