Hoe draag je sokken in sandalen tijdens de winter?

Geüpdatet op 15 januari 2018 door Laure Vandendaele
Hoe draag je sokken in sandalen tijdens de winter?

Geen grotere fashion faux pas dan sokken in sandalen. Dat zou je denken, heel wat fashionista's weten hoe ze de onwaarschijnlijke combinatie moeten dragen.

Sokken zijn in en hoeven niet langer in je schoen of laars verstopt te zitten. Dankzij de sock boot-trend werden ze zelfs een volwaardige schoen en als je naar een feestje gaat, kan je ze perfect met een paar pumps combineren.

Meer zelfs, je kan je favoriete sokjes ook gewoon in sandalen dragen. Zelfs in de winter. En dat zonder er als een foute toerist uit te zien!

Hoe draag je het?
sokken kousen zara
(c) Zara
Met een strakke jurk

Door sokjes in je sandalen te dragen kan je het verlengde effect van een strakke jurk versterken. Het voordeel van sokjes die als een tweede huid om je been zitten, is dat ze - in tegenstelling tot laarsjes - de kuit niet 'breken'. Hierdoor doen ze je kuiten niet steviger lijken.

TIP: Kies voor sokken in een felle kleur als je een klassieke zwarte jurk en pumps draagt. Draag je extravagante sandalen? Kies dan voor zwart of wit.

sokken kousen zara
(c) Zara
Met een plooirok

Net zoals bij de strakke rok, zorgen sokjes voor een verlengend effect van het silhouet. Laat de rok alle aandacht opeisen en hou de rest sober en combineer met een zwarte trui met rolkraag.

TIP: Kies voor sokjes in dezelfde kleur als je sandalen.

sokken sandalen zara 3
(c) Zara
Met een sweaterjurk

Speel met het contrast tussen een comfy- en een avondlook door het schoenen te benadrukken. Deze look vormt de perfecte balans tussen het comfort van een gebreide jurk en de extravagantie van de sandalen. Deze look leent zich dan ook voor alle omstandigheden.

TIP: kies glanzende, opvallende of gouden sandalen.

Via Marie Guérin, ELLE Belgique