Dit worden de grootste interieurtrends in 2021

Geüpdatet op 17 december 2020 door Lore Ginneberge
Dit worden de grootste interieurtrends in 2021Westwing

Je huis groeit continu met je mee, aangepast aan je persoonlijke stijl en evoluerende trends. En voor die laatste zien we in het nieuwe jaar indrukwekkende veranderingen, gestuwd door dat bijzondere 2020 waarin we meer dan ooit het belang ontdekten van een gezellige, inspirerende en rustgevende thuis. Benieuwd naar de interieurtrends voor 2021?

1. Country Core

Een trend die baadt in een nostalgisch tintje is country core, ook wel bekend onder #cottagecore op sociale media. Sinds de lockdowns is het opvallend hoezeer we teruggrijpen naar de natuur., iedereen sloeg aan het wandelen, ging bosbaden, tuinieren... Zelfs wie niet op de boerenbuiten woont kan dat rustgevende idee van het idyllische platteland in huis halen. Maar veel meer dan een interieurstijl is 'country living' een manier om het rustiger aan te doen, om tijd voor jezelf te maken in je favoriete, gezellige hoekje. Materialen als ruw onbewerkt hout, cognac leer, metaal, linnen, wol, katoen, kant, knitwear en crochet afgewisseld met bloemrijke motieven, vintage vondsten en duurzame deco objecten maken je huis helemaal cottagecore.

interieur trends 2021 looks
Westwing

2. Japandi

Oftewel 'Japans' en 'Scandi' in één interieur. Beide stijlen maakten al even de oversteek tot bij ons, maar komend jaar zullen we ze voor het eerst in perfecte harmonie zien. De Japanse stijl wordt (vertaald naar onze contreien) grotendeels gekenmerkt door minimalisme en de voorkeur voor natuurlijke materialen, vormen en kleuren. Ook Scandinavisch, en met name Deens design, kiest voor natuurlijk, onbewerkt hout, zorgvuldig gekozen accessoires en functionele ontwerpen. Een match made in design heaven dus!

Pint Embed Link

Pint Embed Link

Pint Embed Link

westwing interieur
Camden dressoir, Westwing, €679

Shop hier

3. New Nostalgia

Dé trend volgens Ruth Wasserman, Design Director bij MADE.COM? Nostalgie! "In moeilijke tijden grijp je als vanzelf terug naar het oude bekende. Een vleugje nostalgie binnen halen in huis doe je via kunstwerken of vintage (ogende) meubelstukken. De laatste tijd zijn vooral de vormentaal van de jaren zeventig en tachtig opnieuw prominent aanwezig. Niet alleen heeft deze stijl een nostalgische waarde voor wie er in opgroeide, de ronde, organische vormen hebben een kalmerende werking voor iedereen."

Pint Embed Link

Pint Embed Link

Pint Embed Link

interieurtrends 2021 deco trends woning
Shona fauteuil, MADE, €399

Shop hier

4. Binnenstebuiten

De grenzen tussen buiten en binnen worden steeds kleiner. Met een hele hoop luchtzuiverende planten in alle maten en vormen, met kleuren die doen denken aan de jungles of woestijnen, gooien we alle grenzen open. Ook dat gevoel van buiten naar binnen halen, maar niet zo'n goede planthouder? Kies voor behangpapier met florale of vegetatieve motieven of ga voor onderhoudsvriendelijke droogbloemen (zo maak je ze zelf!).

Pint Embed Link

Pint Embed Link

Pint Embed Link

Pint Embed Link

4. Global Nomads

Het verlangen naar reizen zit er bij iedereen in. Hoewel dit misschien nog niet meteen mogelijk wordt, kunnen we andere culturen en stijlen wel in huis halen via de juiste decoratie. Enkele waardevolle souvenirs met een verhaal, afgewisseld door handgemaakte objecten die doen dromen. Jute, rotan, vlechtwerk... Het zijn allemaal materialen die voor een exotisch randje zorgen zonder te overheersen.

interieur trends 2021 rotan jute
Westwing
rotan hangstoel
Rotan hangstoel, HKLiving, €249

Shop hier