Legendarische miljoenenvilla Gianni Versace wordt geveild

Geüpdatet op 1 augustus 2013 door Isabelle
Legendarische miljoenenvilla Gianni Versace wordt geveild

villa miami gianni versaceCasa Casuarina, het paleisje dat Gianni Versace in de jaren negentig in Miami bouwde, gaat op 17 september onder de hamer. Het openingsbod is vastgelegd op 25 miljoen dollar.

De overleden ontwerper kocht het huis in 1992 en bouwde het in de daaropvolgende jaren uit tot een waar paleis. Tien slaapkamers, tien badkamers en een deco die Griekse, Romeinse en Marokkanse stijlen tot een heerlijk kitsch fest mixt. Wat dacht je van gekleurde ramen, mozaïeken, fresco’s en een zwembad met 24-karaats gouden tegels?

Kitsch dus en heel veel glitter, die zo’n dik decennia geleden heel wat rich & famous lokte en op die manier de jet set reputatie van Miami hielp te vestigen.

Het huis is echter om een andere, meer morbide reden berucht. Het is op haar trappen dat Versace in 1997 werd doodgeschoten door een seriemoordenaar. Dat maakte van de plek een bedevaartsoord, hoewel het huis sindsdien ook andere functies heeft gehad. Zo deed het dienst als hotel, event ruimte, privé residentie en nachtclub.

Een reeks financiële tegenvallers verplicht de huidige eigenaars ertoe het huis in openbare verkoop af te staan. We kunnen alleen maar raden wat de toekomstige koper voor de villa in gedachten heeft.
Bekijk in de galerij de pracht en praal die Gianni Versace voor ogen had.

1/

1

2/

casa casuarina

3/

casa casuarina

4/

casa casuarina

5/

5

6/
6