3x tips en tricks van professionals voor schitterende kerstversiering

Geüpdatet op 15 december 2017 door ELLE België
3x tips en tricks van professionals voor schitterende kerstversiering

We lieten 3 deco-experts los in hun eigen inspiratie om een volledige kamer om te toveren tot een prachtig kersttafereel. Van het resultaat word je helemaal Christmas crazy!

Met een budget van 250 euro en een hele IKEA ter beschikking, transformeerden 3 deco-experts een feesttafel én een kerstboom tot magische kerststukken. Naast ultra creatief, zijn ze ook nog eens vrijgevig. Want zij bundelden al hun tips en tricks zodat ook jij je interieur Christmas proof kan maken!

Het motto van Droika EngelenLess is more

"Voor mij draait het allemaal om een goed evenwicht tussen schoonheid en comfort. Mijn motto: keep it simple! Combineer bijvoorbeeld je dagdagelijkse servies met chique glazen, een nieuw tafellaken en matching servietten. Voor een extra warme touch, hou ik van kandelaars."

"Ik hou van dennentakken in het midden van de tafel, met daar tussenin kaarsen van verschillende groottes. Een naamkaartje op elk bord doet je gasten meteen welkom voelen. Een detail, maar toch zo leuk!"

1/

Het geheim van Séverine Somers? Lampjes in elke hoek van de kamer! 

"Door meerdere borden op elkaar te stapelen en meerdere glazen te gebruiken, krijg je meteen een WAUW-effect", beweert Séverine Somers. Maar voor de optimale kerstsfeer geldt er maar één ding: lichtjes, lichtjes, en nog meer lichtjes! "Maar opgepast, kies je verlichting bewust, want niet alles hoort thuis in een kersttafereel. Ga voor warme en indirecte verlichting. Versier je tafel met kaarsen, theelichtjes en kandelaars voor een instant magisch effect. Om de decoratie van je kerstboom naar een hoger niveau te tillen, gebruik je best kerstballen van verschillende groottes. Zet in je huis ook geurkaarsen met hout of kaneel voor een extra feestelijk gevoel ... Merry Christmas!"

2/

Volgens Elfi De Bruyn mag een persoonlijke touch niet ontbreken.

"Elk jaar probeer ik een persoonlijke touch te geven aan mijn kerstdecoratie door gebruik te maken van bedrukte servietten of wat bloemetjes op tafel. Het doet me denken aan de avonden die ik als kind doorbracht bij mijn grootouders. Het was telkens een leuk familiemoment met veel gelach en gezelligheid, kortom een moment dat ik als kind altijd koesterde. Als je niet kan kiezen tussen verschillende decoratiestukken, ga dan voor een leuke mix & match! Regels zijn er om gebroken te worden, zeker tijdens de kerstperiode. Go wild! Versier je kerstboom totdat je geen enkele naald meer ziet. Plezier gegarandeerd!"

Als je verschillende kleuren wil combineren in je boom, werk je best in lagen, zoals een regenboog. Begin onderaan met goud, ga voor zilver in het midden en wit bovenaan.

Maak je eigen tafeldecoratie door verschillende kleuren van pailletten te mengen en ze uit te strooien op tafel. Voeg verschillende texturen en materialen toe om het nog leuker te maken: sierlinten, glitter, met nagellak versierde kerstballen. "Tijdens deze creatieve ervaring bij IKEA heb ik nog maar eens ontdekt dat het mogelijk is om met traditionele objecten en accessoires unieke en persoonlijke kerstdecoratie te maken. Hoe meer glitter, hoe meer plezier!"

Foto's : John Stapels

Dit artikel werd opgesteld in samenwerking met IKEA.