Dit is jouw teken om Moon Boots te dragen

Gepubliceerd op 13 januari 2023 door Lore Ginneberge
Dit is jouw teken om Moon Boots te dragen Imaxtree

Dacht je dat de ugly shoes trend over was? Moon Boots nemen het stokje over van fluffy Birkenstocks en Uggs op sociale media.

Er mag dan geen echte witte winter komen, met een beetje inlevingsvermogen en de verwarming op laag kan je toch nog je mooiste donsjas aan. Ook qua schoenen schrijven de trends extra warme exemplaren voor, want na de Uggs-gekte maken Moon Boots een stevige comeback.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DUA LIPA (@dualipa)

De ultieme combo op sociale media? Microscopisch korte rokjes met dikke winterboots, een stijl die TikTok 'winter bimbo' doopte, naar het voorbeeld van Dua Lipa en Kendall Jenner. Tart elke logica, maar goed op foto staat het wel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fiona 👼🏼 (@fioonaax)

Waar komt de Moon Boot vandaan?

Je associeert Moon Boots waarschijnlijk met de jaren 2000, toen ze aan de voeten van Paris Hilton en Victoria Beckham bungelden, meer dan eens boven een met steentjes bezaaid Juicy Couture-pak. De daaropvolgende jaren waren de chunky laarzen voorbehouden voor de après ski en uitzonderlijk koude winters.

We denken dus instant aan sneeuw en skipistes, maar wat dan met de 'moon' in Moon Boots? Daarvoor moeten we terug naar de jaren 1960, want de schoen kent een lange geschiedenis. Nadat hij de eerste maanlanding had gezien, lanceerde de Italiaanse ondernemer Giancarlo Zanatta in 1969 de Moon Boot, een technische laars in space-age stijl, geïnspireerd op de dikke silhouetten van de Apollo 11-astronauten.

Zo draag je Moon Boots anno 2023

Er zijn zoveel meer opties dan de klassieke combo van sneeuwboots met een legging en winterjas. Laat je inspireren door deze outfits:

Matching Moon Boots

Mode hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn: laat de kleur van je sneeuwlaarzen terugkomen in de rest van je outfit voor een moeiteloos chique look.

@amandabundgaardlarsen Elsker Moon Boot trenden - føler mig som Diddl 😂 #fyp #moonboots #winterfashion #scandinavianstyle #tiktokmademebuyit ♬ Cool Girls Wear Birkenstocks - LO

Moon Boots met een kostuum

Nooit gedacht dat we dit zouden schrijven, maar Moon Boots met een kostuum waren geen uitzondering op de afgelopen Fashion Weeks. En eerlijk, er valt wat te zeggen voor het hele business boven, comfy beneden-idee.

Met een rokje

Hou je voeten warm, maar toen tegelijk een beetje been. Nog zo'n combinatie die we niet zagen aankomen, maar die het overneemt op sociale media.

Met oversized jeans

De moderegels van weleer tellen niet meer. Vroeger combineerde je brede laarzen vooral met strakke broeken en leggings, maar anno 2023 kiest iedereen voor een complete oversized look.

 Shop de mooiste sneeuwlaarzen

sneeuwlaarzen roze
Icon low snow boots, €125

Shop hier

Chloe x Moon Boot,
Chloe x Moon Boot, €595

Shop hier

moonboot groen lang
Moon Boot Nylon W in groen, €134,95

Shop hier

sneeuwlaarzen trend
chunky lace-up boots, €155

Shop hier

sneeuwlaarzen dames bruin
Icon logo sneeuwlaarzen, €139

Shop hier