Armani Casa kleedt filmset Paranoia aan

Geüpdatet op 2 augustus 2013 door Isabelle
Armani Casa kleedt filmset Paranoia aan

pixelsOntwerpers dragen wel vaker hun steentje bij aan een filmproject, al gebeurt dat meestal in de kostuumafdeling. Giorgio Armani doorbreekt die traditie door ook filmsets van zijn handtekening te voorzien.

Paranioia, binnen een kleine week in de Amerikaanse bioscoopzalen, is de nieuwste film van regisseur Robert Luketic. De prent, een high tech thriller, verzamelt grote namen als Harrison Ford, Liam Hentsworth (aan/af verloofde van Miley Cyrus) en Amber Heard (de nieuwe vlam van Johny Depp). Ford, sinds lange tijd bevriend met Armani, mag op een paar kostuums van de hand van de Italiaanse ontwerper rekenen.

De rest van de acteurs moet het stellen met de filmset, voor een groot deel ingericht met stukken uit de Armani Casa lijn. Meubels, lampen en andere accessoires geven de film een Italiaans design tintje.

Of Armani dit soort projecten in de toekomst herhaalt, is niet zeker. Wel staat vast dat de ervaring heeft gesmaakt. Aan WWD verklaarde de ontwerper enthousiast: “Werken aan de set was voor mij dé uitgelezen kans om Armani Casa op het grote scherm tot leven te wekken en dat op een manier die geloofwaardig is en passend in de verhaallijn.”
Ontwerpers die ook sets in een nieuw kleedje steken? Een trend die wij volledig zien zitten.