Must-have: deze slimme tampon vertelt wanneer je hem moet vervangen

Geüpdatet op 3 november 2017 door Jolien
Must-have: deze slimme tampon vertelt wanneer je hem moet vervangen

Dit willen wij al jàren! 

Niets vervelender dan de onwetendheid over hoe je tampon er langs de binnenkant uitziet. Kan je hem nog even laten zitten of riskeer je dan een bloederig ongelukje? De fantasie over een super slimme tampon die je gewoon zelf kan vertellen wanneer hij aan vervanging toe is, kruiste dan ook vaak onze gedachten. Maar omdat ieder van ons te lui was om deze geniale droom om te zetten naar de werkelijkheid, sukkelen we nog steeds met die ouderwetse tampons van weleer. Gelukkig zijn er nog ondernemende types die de koe wél bij de hoorns vatten (of hier beter gezegd: de tampon bij het koordje).

De 29-jarige Amanda Field vond het welletjes geweest en begon met het ontwerpen en uitwerken van een prototype. my.Flow is een revolutionaire tampon die zelf aangeeft wanneer hij z'n limiet heeft bereikt.

Zo werkt my.Flow

Bij de my.Flow-tampons, die maar enkele euro's duurder zullen zijn de reguliere, hoort een sleutelhanger. Deze zit vast aan het koordje van je tampon en dient als communicatiestation tussen je tampon en je smartphone. Een app vertelt je op zijn beurt wanneer je je naar het dichtstbijzijnde toilet moet begeven. De sleutelhanger is een éénmalige aankoop en zal zo'n 42 euro kosten. Daarnaast verschaft de app ook andere nuttige informatie. Zo kan hij je, aan de hand van voorafgaande data, vertellen wanneer je menstruatiecyclus begint en op welke dagen je bloedingen het felst zijn.

Wanneer my.Flow op de markt komt is nog niet geweten. Momenteel onderhandelt Amanda met een grote tamponfabrikant om het product op de markt te krijgen. Maar één ding is zeker: die slimme tampon komt er!

To be continued...

Meer weten? Check dan het filmpje van my.Flow hieronder!

Lees ook: 20 dingen die je moet weten over tampons