Tips & tricks voor een beter zicht!

Geüpdatet op 12 september 2017 door ELLE België
Tips & tricks voor een beter zicht!

Prikkende, droge of rode ogen, een wazig zicht … Heel veel mensen die aan de computer werken klagen over vermoeide ogen!

15% van de mensen die langdurig aan de computer werken hebben last van vermoeide ogen; 20 minuten voor een computerscherm zitten, leidt bij meer dan 60% van de mensen tot vermoeide ogen gepaard met hoofdpijn, duizeligheid en soms zelfs misselijkheid.

De oplossing: goede reflexen!

  • Breng veranderingen aan in je omgeving: beperk airconditioning, sigarettenrook, verwarming …
  • Verbeter je werkomgeving door de helderheid van het computerscherm te verminderen, door een anti-reflecterend scherm te installeren of door de intensiteit zo te regelen dat er meer contrast is tussen de letters en de achtergrond. De hoogte van het bureau moet aangepast zijn aan de grootte van de persoon die er werkt en het scherm moet dicht genoeg bij het toetsenbord staan om het gezichtsveld te beperken.
  • Knipper met de ogen. We hebben de neiging om te staren naar een computer- of televisiescherm. Daardoor vergeten we met de ogen te knipperen, waardoor ze uitdrogen.
  • Las pauzes in en wissel af en toe van taak. Volgens specialisten moet je voor elke 45 min. computerwerk 5 min. iets anders doen (of niet naar het scherm kijken), of ook nog 15 min. om de twee uur. Met een korte visuele pauze om de 15 min. kom je ook al een heel eind.
  • In 99% van de gevallen verlichten oogdruppels of kunstmatige tranen vermoeide ogen. Kies voor een variant met natuurlijke ingrediënten in een verpakking voor eenmalig gebruik.

Homeopathie biedt de uitkomst!

Euphrasia Officinalis 5 CH is het homeopathisch geneesmiddel dat wordt aangeraden tegen branderige, prikkende ogen of ongemakken zoals overvloedig en irriterend tranen. Zuig om het uur 5 korrels op en laat meer tijd tussen de innames naarmate de symptomen verbeteren. Homeoptic oogdruppels unidoses® is “een homeopathisch geneesmiddel dat traditioneel wordt gebruikt bij volwassenen en kinderen in geval van oogirritaties of -ongemakken van verschillende oorsprong (aanhoudende visuele inspanning, zwemmen in zee of zwembad, vermoeide ogen, rokerige omgeving enz.)”. Het bevat natuurlijke actieve ingrediënten maar geen bewaarmiddelen, en het is dus ook geschikt voor zwangere vrouwen, kinderen en dragers van contactlenzen.

Naar de arts?

Normaal heeft visuele vermoeidheid geen weerslag op het zicht en leidt het niet tot aandoeningen. Indien de symptomen echter aanhouden en gepaard gaan met een permanent gestoord zicht of indien er vlekken in het gezichtsveld verschijnen, ga je best naar een oogarts!