Wat is er met Celine Dion aan de hand?

Geüpdatet op 15 februari 2019 door Isabelle
Wat is er met Celine Dion aan de hand?

Het leven lacht Celine Dion toe en zij doet hetzelfde richting streetstyle fotografen. We dachten alles gezien te hebben, maar 2017 zal de geschiedenis ingaan als het jaar dat de ooit zo muffe Canadese zangeres een stijlicoon werd. Hoe ze dat klaarspeelde? Zoom op Dions Dior potentieel!

Celine Dion geldt als één van de meest invloedrijke popsterren aller tijden, maar om helemaal eerlijk te zijn werd er de laatste jaren geen spectaculair nieuws meer van haar verwacht. De ster vergaarde in de jaren tachtig en negentig wereldfaam met een resem frans- en engelstalige albums, wist met haar krachtige stem een fabelachtige collectie nummer 1-hits bij elkaar te scoren én maakte Jackvantitanic onsterfelijk met de wereldberoemde soundtrack My Heart Will Go On. Aan het begin van de nillies tekende ze voor een permanente concertreeks in Las Vegas, een slimme zet die zou uitgroeien tot dé meest succesvolle residency show aller tijden. De reeks maakte het mogelijk een teruggetrokken gezinsleven met haar man en manager René Angeli en hun drie kinderen te leiden en toch haar muziekcarrière draaiende te houden. Een loopbaan die nog enkele albums zou opleveren, maar een vaste waarde in de hitlijsten zou Dion niet meer worden. Begin 2016 sloeg het noodlot bovendien toe en verloor ze haar grote liefde aan kanker. Een zware klap voor de ster, die zich helemaal uit het publieke leven terugtrok. Het leek erop dat de Nachtegaal uit Quebec klaar was voor haar welverdiend pensioen en niemand die nog echt geïnteresseerd leek in wat zou volgen-al zeker niet op modevlak: Dion heeft altijd op veel sympathie kunnen rekenen en blaast mensen omver met haar formidabele stem, maar in het stijldepartement viel er lange tijd bitter weinig te beleven.

Tot de ster tijdens de zomer van 2016 plots in de straten van Parijs opdook in wat later dé it-hoodie van het jaar zou worden: een Vetements sweater met vintage Titanic opschrift. Een toevallige voltreffer, of de aanloop naar grootsere dingen? Het bleek om dat laatste te gaan. De zangeres bleef op de achtergrond, maar ging zich steeds vaker hullen in underground cultmerken als Off-White, Vetements en Balenciaga én wist op korte periode blijkbaar door te stuiten tot de belangrijkste regionen van de modewereld. Achter de schermen werd ze dikke vriendjes met Demna Gvasalia, Anna Wintour en vooral ook Law Roach, de stylist die ook sterren als Zendaya en Ariana Grande op de kaart zette. Enkele maanden geleden viel het masker der discretie trouwens af en bewees Dion met een legendarisch optreden op de Billboard Music Awards allesbehalve een zinkend schip te zijn. Ze bracht met een ontroerend live performance van haar hitsong (die ze volgens insiders trouwens grondig haat) My Heart Will Go On de hele zaal aan het huilen en, niet onbelangrijk, deed dat vooral in een opmerkelijk sexy ontwerp van designer Stephane Rolland. Een symbolisch moment waarmee ze duidelijk te kennen gaf haar rouwperiode achter zit te willen laten. Haar hart bleek klaar voor iets nieuws, en zo ook haar dressing!

Wat haar hart zelf betreft: dat zou nog niet zo lang geleden gekaapt zijn door de 17 jaar jongere Spaanse danser Pepe Muñoz -tussen haakjes: go Celine! Haar garderobe werd dan weer van de ondergang gered  door Law Roach, die in haar de perfecte uitdaging vond. Het gebeurt wel vaker dat een celeb uit het dal der slechte smaak en vergetelheid wordt opgevist en plots het etiket van stijlicoon krijgt opgeplakt. Carine Roitfeld deed het jaren geleden met Kim Kardashian, Philipp Plein gaf Paris Hilton vorig jaar nog een upgrade en Kristen Stewart werd pas écht Kristen Stewart eens Karl Lagerfeld zich met haar look ging bemoeien. Van die laatste vermoeden we trouwens dat ze stiekem altijd al een vette stijl heeft gehad, maar die werd lang onderdrukt omdat ze krampachtig in het plaatje van starlet-in-avondjurk werd gedwongen en er daardoor hopeloos awkward bij liep. Dankjewel dus Karl om haar voorliefde voor everything grunge helemaal te ontketenen! Maar goed, terug naar Dion.

Het is het klassieke gevalletje Assepoester: grijze 49-jarige muis wordt uit het niets omgetoverd tot stijlvolle glamourpoes en de stylist die dàt wist te realiseren hoort de loftrompetters schalken. Logisch ook: het is niet moeilijk een bom als Gigi Hadid leuk aan te kleden, maar iemand als de brave Celine Dion op de kaart zetten, geldt wél als gigantische wapenfeit. Roach, die tevens jurylid is bij America’s Next Topmodel, speelt zijn rol van goede fee slash geniaal getalenteerde stylist als geen ander. De ene dag stuurt hij zijn nieuwbakken muze als rock chick de deur uit, de volgende krijgt ze een naveldiep decolleté aangemeten en nog diezelfde avond oogt ze als een ballroom danseres uit lang vervlogen tijden. “Ik zou er heel graag de eer voor opstrijken, maar Celine Dion ìs gewoon mode,” zegt hij er zelf over in een interview met W-Magazine. “Haar eigen huis zit volgestouwd met couture en ze selecteert haar podiumoutfits in de ateliers van de grootste modehuizen. Mijn bijdrage beperkt zich eigenlijk tot het aanbieden van nieuwe, jongere labels die ze nog niet kende. Dat en het feit dat ik anderen haar talent voor mode deed inzien. Ze is echt nergens bang voor en doet niet aan stereotiepe looks. Je zal haar niet snel in iets overdreven sexy of ongepast zien, maar ze ligt ook niet wakker van wat de modepolitie over haar te zeggen heeft. Dàt is voor mij macht. Mijn job stopt bij het selecteren van een hoop kleren, zij doet de styling zelf.” Een verrassende onthulling, die het hele verhaal des te leuker maakt.

Wie alvast ook overtuigd is, is Anna Wintour. Tijdens de voorbije haute coutureweek in Parijs werd ze meer dan eens gezellig keuvelend aan de zijde van de Canadese popster gespot en al gauw bleek er meer dan een gezellige vriendschapsband achter hun gekonkelfoes te zitten. Onder het motto #celinetakescouture nam de zangeres dagenlang het Instagram account van de Amerikaanse Vogue over, een modieuze rollercoaster die eindigde met een poedelnaakte foto in haar dressing: du jamais vu nu voor de brave zangeres van weleer! Sindsdien is de boodschap die Roach zelf luid en duidelijk verkondigt nog beter blijven hangen: Dion will go on and on and on…

Ontdek hier de opmerkelijke stijlmetamorfose van Miss Dion: