Geniaal: je kan deze zomer op modekamp

Geüpdatet op 19 juli 2017 door Isabelle
Geniaal: je kan deze zomer op modekamp

Nostalgie naar je pony-, scouts- of knutselkamptijden? Goed nieuws: deze zomer beleef je in Parijs een high-end modekamp! Geen tenten, flauwe leiders of food fights, wél ontmoetingen met belangrijke insiders en seminaries over het reilen en zeilen van de modewereld!

Het idee komt van de Modesign Academy, die sinds 2014 avondlessen in luxe management aanbiedt. Deze zomer pakt de school bovenop het klassieke lessenpakket (dat plaatsvindt van 28 augustus tot 1 september) uit met een speciaal programma in Parijs. “Het is de hoofdstad van de modewereld en een unieke microkosmos dat die industrie betreft. Ikzelf heb er vijf jaar gewoond toen ik op het Institut français de la Mode werkte,” aldus directeur Olivier Zeegers. “Deze snelcursus is voor iedereen met een beetje interesse in de mode- en beauty sector toegankelijk, zowel amateurs als professionals. We krijgen modestudenten over de vloer, maar ook mensen die hun eigen label willen lanceren of mensen die reeds actief zijn in de sector maar hun kennis nog verder willen aanvullen. Het komt er vooral op neer de knowhow van insiders te delen en te netwerken.” Kandidaat-studenten zullen de mode-industrie beter leren kennen doorheen verschillende thema’s: geschiedenis, retail, parfum en modehuizen.

Wat het programma exact inhoudt? Een week lang verken je onder begeleiding van experts de coulissen van enkele van Parijs’ belangrijkste modespelers: L’Institut français de la Mode, het Grand Musée du Parfum en het almachtige Fédération Française du Prêt-a-porter. Daarnaast krijg je ook de kans de werking van toonaangevende boetieks zoals Colette (het zal de laatste keer zijn, straks sluit de beruchte concept store definitief haar deuren), Merci, l’avenue Montaigne en Chanel (mét exclusief privébezoek). De stage wordt afgesloten met een bezoek aan de prachtige expo Christian Dior, Couturier du Rêve.

Wanneer? Van 21 augustus tot 25 augustus, het inschrijvingsgeld bedraagt €850. Het volledige programma ontdek je via Modesign Academy.  Is je interesse getriggered? Dan ben je van 28 augustus tot 1 september welkom op de Summer Classes in Brussel, die seminaries met bezoeken aan Belgische insiders combineren. Prijs: €450.

Leuk extraatje: ELLE lezers krijgen 5% korting bij het inschrijven! Gebruik de ELLE2017 code tijdens de reservatie en geniet van al dat modemoois…