Gedaan met urinaire ongemakken!

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België

Van alle vrouwen heeft 40% minstens één keer in haar leven last van urineproblemen, terwijl 2 tot 3% van hen er zelfs elk jaar onder lijdt.

Waarom krijgen wij urineproblemen?

Urinaire ongemakken hebben vaak een bacteriële oorzaak. Vaak zijn er diverse factoren mee gemoeid. Sommige situaties maken dat bacteriën gemakkelijker in de blaas terechtkomen, zoals seksuele betrekkingen, stoelgangproblemen of een gebrekkige intieme hygiëne. En soms zijn er omstandigheden die de intieme flora verstoren en zo tot een schadelijk onevenwicht leiden. Denk maar aan een gebrekkige hydratatie, de menopauze of het gebruik van een zaaddodend middel.

Eenvoudige oplossingen voor urineproblemen

- Drink veel water, thee of vruchtensap.
- Ga vóór het slapengaan en na iedere seksuele betrekking plassen.
- Voorkom dat ziektekiemen uit de anale zone worden overgedragen op de vagina door je op het toilet altijd van voor naar achter af te vegen, en zeker niet omgekeerd!
- Handhaaf een voldoende, dagelijkse intieme hygiëne, maar overdrijf niet!
- Vermijd synthetische kledij die te strak zit.
- Voorkom irriterende voedingsmiddelen zoals pikante kruiden en witte wijn.

1/

Ook de fytotherapie kan plasproblemen doeltreffend voorkomen.

Cranberry
Iedereen kent dit rode besje uit de Verenigde Staten wel. Het heeft een magisch werkzaam bestanddeel (PAC of proanthocyanidine) dat de samenstelling van de urine wijzigt en de hechting van de bacteriën aan de urinewegen verhindert.
Het wordt meestal preventief gebruikt. Het kan ook langdurig worden ingenomen.

Heide
Heide heeft een heel gerichte urinedrijvende en ontstekingsremmende werking op de wanden van de blaas. Het biedt dus het voordeel dat pijn in de intieme zone verlicht wordt.

Druiven
Druiven hebben grote antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen.

Cranberola-60-g-BE-FL-32716

Waar vind je die planten?

Het laboratorium Arkopharma® ontwikkelde een specialiteit met de naam Cranberola® die deze verschillende planten bevat.

Cranberola® is geschikt voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, en ook voor diabetici. Bovendien mag het met andere geneesmiddelen worden gecombineerd. Voorzichtigheid is geboden voor personen die een behandeling met bloedverdunners volgen of nierstenen hebben.

Om urineproblemen te verhelpen, wordt aanbevolen 's morgens 1 capsule en 's avonds 1 capsule in te nemen met een groot glas water. Drink de hele dag door minstens anderhalve liter water.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden. Een voedingssupplement vormt geen vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levenswijze.

Bestaat in 60 en 120 capsules.