Dit moet je weten over de eindejaarsdefilés van de Belgische modescholen

Geüpdatet op 3 mei 2019 door ELLE België
Dit moet je weten over de eindejaarsdefilés van de Belgische modescholen

Het einde van het schooljaar nadert met rasse schreden, ook voor modestudenten. Zij sluiten traditioneel het academische jaar af met een groots defilé waarop ze hun collecties aan het grote publiek voorstellen. Ontdek hier wanneer -en hoe- het showtime is voor de Belgische modescholen:

(Beeld @hannelawijt)

1/

Antwerpse Modeacademie

De Academie is één van de meest geprezen modescholen ter wereld. Alle studenten, eerstejaars tot en met masters, zullen hun ontwerpen presenteren op het eindejaarsdefilé in Park Spoor Noord. Naast de traditionele catwalkshow geeft de Academie je dit jaar ook een bijzondere inkijk in het verhaal àchter de collecties van de 18 masterstudenten tijdens EXPO2017. In de gebouwen van Campus Paardenmarkt stellen ze hun infrastructuur open voor het publiek, kwestie van te tonen hoe ze elke dag werken. Een niet te missen kans!

OPROEP: Voor haar eindejaarsdefilé SHOW2017 is de Modeacademie nog op zoek naar heel veel modellen. Op 23 en 24 mei organiseert ze dan ook een grote castingshow, waarbij vooral diversiteit belangrijk is. De Academie hoopt een interessante mix van individuen bij elkaar te krijgen:

Antwerpse Modeacademie eindejaarsdefilé modellen

Praktisch

SHOW2017: 

2 en 3 juni, start 20u.

Park Spoor Noord - Parkloods, Damplein 28, 2060 Antwerpen.

Tickets kosten 15 euro voor staanplaatsen en 35 euro voor zitplaatsen. Ze zijn verkrijgbaar via de website van de Antwerpse Modeacademie.

EXPO2017:

3 juni, 11u-17u.

Campus Paardenmarkt, Rodestraat 12, 2000 Antwerpen.

Tickets voor deze expo kosten 10 euro.

2/

La Cambre

De Brusselse school La Cambre behoort tot een van de meest prestigieuze modescholen ter wereld. Onder haar prestigieuze alumni onder andere de geniale Anthony Vaccarello, die tegenwoordig aan het roer staat bij Saint Laurent. De studenten worden er sterk gestimuleerd om hun persoonlijke stijl te ontwikkelen, die ze dan ook tonen op het jaarlijkse defilé.

Praktisch

2 en 3 juni, start 21u.

Hallen van Schaarbeek, Koninklijke Sinte-Mariastraat 22, 1030 Schaarbeek.

Tickets kosten 17,50 euro voor staanplaatsen en 32,50 euro voor zitplaatsen. Ze zijn te koop via TicketMaster.Belgische eindejaarsdefilés mode La Cambre Brussel

3/

KASK

Op 15 en 16 juni 2017 stellen de studenten mode hun collecties voor, daarnaast slaat KASK Mode dit jaar de handen in elkaar met de studenten film- en jazz-pop van de School of Arts. Hierdoor krijg je dus niet enkel de modecollecties te zien, maar kan je ook kennismaken met het jonge muziek- en filmtalent van de toekomst. Zo spelen de bands UMM en Shht op vrijdag een mini-concert en krijg je op beide dagen een kortfilm te zien van vier filmstudenten.

Praktisch

15 en 16 juni, start 20u30.

Eskimofabriek, Wiedauwkaai 25, 9000 Gent.

Tickets kosten 25 euro en zijn te koop via Uit Bureau.Belgische eindejaarsdefilés mode KASK Gent

4/

SASK 

De academie voor Schone Kunsten van Sint-Niklaas staat vooral bekend om haar opleiding schoenenontwerp. In de modeafdeling werken de studenten rond centrale thema's als het historisch kostuum of etnische groepen, maar ook rond zelfgekozen thema’s. Ook hier is het hoogtepunt de presentatie van de eigen collecties tijdens een wervelende modeshow.

Praktisch

17 juni, 20u: schoen- en juweelontwerpen. 21u: mode.

Techniekhuis, Industriepak Noord 6, 9100 Sint Niklaas.

Tickets kosten 18 euro in voorverkoop en 20 euro aan de kassa.
Belgische eindejaarsdefilés Sint-Niklaas mode

(Stagiaire Kirsten Van Elsen)