Schoenenparadijs Coccodrillo opent op nieuwe locatie

Geüpdatet op 4 oktober 2017 door Marjolijn Vanslembrouck
Schoenenparadijs Coccodrillo opent op nieuwe locatie

Coccodrillo, de internationaal gerenommeerde schoenenboetiek van Geert Bruloot en Eddy Michiels, verhuisde eerdere deze maand naar een nieuw pand. Daar hoort ook een nieuwe concept bij.

In 1984 openden Bruloot en Michiels een eerste schoenenwinkel, ongeveer in dezelfde periode dat Martin Margiela en de Antwerpse Zes op de internationale radar verschenen. Meer zelf, het was Bruloots idee om met Dries Van Noten, Ann Demeulemeester & Co in 1986 naar de Designers Showroom in Londen te trekken, waar hun succesverhaal als 'the Antwerp Six' begon. In datzelfde jaar opende het duo ook de modeboetiek Louis, nog steeds een referentie tot ver buiten Antwerpen. Het is niet overdreven te stellen dat de twee voortrekkers zijn van de Belgische mode.

Na bijna 35 jaar is het nu tijd voor iets nieuws, iets anders ook. Want ze voelden zich niet meer helemaal thuis in de Schuttershofstraat, waar steeds meer middensegmentlabels zich vestigden. De zoektocht naar een geschikt pand was geen sinecure, tot Frank Mercken, eigenaar van de gelijknamige herenboetiek in de Arenbergstraat, voorstelde het pand naast hem te bezichtigen. Het bleek perfect.

Coccodrillo, Antwerpen, schoenen, Geert Bruloot, Eddy Michiels

Voor het interieur namen Bruloot en Michiels het Gentse architectenbureau Glenn Sestig onder de arm, een radicale breuk met het eclectische decor dat Gert Voorjans voor de vorige boetiek tekende. En de boetiek kreeg een nieuwe naam: Coccodrillo Chaussures - A2 New Volume, een verwijzing naar het nieuw concept.

Want de vernieuwde Coccodrillo wil meer zijn dan een schoenenboetiek. "We werkten met los meubilair, zodat we hier in samenwerking met de merken bijzondere corners kunnen maken of exposities en events kunnen organiseren. We willen meer en meer als curator optreden", aldus Bruloot. De boetiek moet een meerwaarde bieden, want schoenen kopen kunnen de klanten ook gewoon online. Bedoeling is op regelmatige basis collector's items aan te bieden, en op de eerste verdieping komt een vaste hersteldienst.

Het aanbod is onveranderd, naast grote namen als Prada, Miu Miu en Dries Van Noten, vind je er ook jonger talent als Tabitha Simmons en WeberHodelFeder. Nog steeds een unieke selectie, met liefde samengesteld.

Foto's: Jean-Pierre Gabriel

Coccodrillo Chaussures - A2 New Volume, Arenbergstraat 2, 2000 Antwerpen.