Trend: Fashion is a toy story

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Admin
Trend: Fashion is a toy story

Wil je helemaal mee zijn met de laatste trend? Ga dan loos in je verkleedkoffer, want de catwalk is een speeltuin. Modellen worden aangekleed als plastic popjes en wonen in een peperkoeken huisje. Ze zijn robots die zich over blauwe hondjes ontfermen. Speelgoed wordt hun it-accessoire. Deze ontwerpers laten hun kinderlijke fantasie de vrije loop.

Ghetto Barbie

Philipp-Plein-SS17-Milan-fashion-week-ghetto-Barbie-catwalk-backstage

Duits kitschdesigner Philipp Plein heet ons allen van harte welkom in Ghetto Land, het catwalkdecor dat hij óf op een lsd-trip óf met lage bloedsuikerspiegel ontwierp. Een gigantische carrousel, flamingo’s, kabouters met een T-shirt waar ‘pimp’ op staat, ingeoliede bodybuilders die Amerikaanse vintage auto’s wassen, gigantische suikerstokken en pastel minihuisjes... De gedroomde backdrop voor een show vol badass Barbies waar je geen ruzie mee wil. Als kers op de taart reed ook Fergie zingend voorbij in een cabriolet vol mannelijk schoon om haar nieuwe single voor te stellen.

Fergie Philipp Plein SS17 catwalk Milan fashion week

Meer op de volgende pagina.

1/

We are robots

Chanel-SS17-Paris-Parijs-fashion-week-Robot-handtas-bag-catwalk-backstage

‘Intimate technology’ is de term die Karl Lagerfeld bedacht voor zijn futuristisch geïnspireerd Chanel-universum. Le Grand Palais in Parijs werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een gigantisch computer­datacenter. De modellen die de show openden kregen een Daft Punk-helm en Stormtrooper-arm-en beenstukken aan. Een bevreemdende combinatie met de gekende tweed deux-pièces, die dit seizoen doorweven zijn met scoubidouveters. Het gekleurde plastic doet denken aan elektrische kabels, het ‘technology’-gedeelte. Wat er zo ‘intimate’ is, wordt duidelijk wanneer de rokjes openvallen en zijden en kanten onderjurkjes zichtbaar worden.

Meer op de volgende pagina.

2/

My Little Fetish

Manish-Arora-Paris-Fashion-Week-My-Little-Pony-blue-puppy-blauw-hond-catwalk-backstage

 

Manish Arora wil sinds vorig modeseizoen uittesten hoe ver hij kan gaan in zijn ‘shiny happy people’-trip. En hemeltje, hij gaat ver. Een blauw keeshondje, My Little Pony-prints, regenboogmatrozenpakjes, een spiegeleitje als juweel en een cameo van Pandemonia, een cartooneske Londense figuur in een kleurrijk latexpakje. Wij worden er enorm vrolijk van. Maar of we het zullen dragen? Deze zomer, op Tomorrowland misschien.

In de ban van de Pony

Manish-Arora-SS17-Milan-fashion-week-My-Little-Pony-goodie-bag-catwalk-backstage

In de goodiebag van de gasten van het Manish Arora-defilé zat een My Little Pony. Een aandenken aan de collectie of de lancering van een must have item>In voor fashionista’s wereldwijd? Het plastieken paardje, immens succesvol in de jaren tachtig, is helemaal terug en vooral populair bij jongvolwassenen. Het fenomeen eenhoorn - de voorbije vijftien jaar al dan niet ironisch hip gemaakt door Tumblr, tech nerds, Harajuku, memes, Instagram en het internet in het algemeen - bracht speelgoedmaker Hasbro op het briljante idee de kleine pony in nieuwe vorm uit te brengen: als eenhoorntje met vleugels. Dit jaar verschijnt er zelfs een animatiefilm met de gevleugelde vriendjes in de hoofdrol.

Meer op de volgende pagina.

3/

Suikerlipjes

Fendi-glitter-lips-lippen-backstage-make-up-Paris-Parijs-fashion-week

Inspiratie voor de cartooneske make-up en dito haar tijdens de Fendi-show? Vanellope von Schweetz, de snoepprinses uit de Disney-animatiefilm ‘Wreck-It Ralph’. Hoofd make-up Peter Philips legt uit: “Karl Lagerfeld wou een zekere naturel met een uitgesproken snoepgevoel. Daarom ging ik aan de slag met doorzichtige lipgloss en losse glitter. Alsof de modellen net in een glitter­donut gebeten hebben.”

Meer op de volgende pagina.

4/

Paper Dolls

Moschino-catwalk-Milan-fashion-week-paper-dolls-SS17

Jeremy Scott knipoogt elk seizoen naar de popcultuur, maar nu voegt hij er een - weliswaar zachte - commentaar op onze smartphone-geobsedeerde maatschappij aan toe. We zeggen zacht, omdat de hele front row een iPhone 6-hoesje van Moschino cadeau kreeg. De modellen zijn paper dolls, uitknipbare kartonnen popjes die je kan voorzien van uitknipbare papieren kledij, populair van de negentiende eeuw tot de jaren zestig. Scott denkt dat zijn trompe-l’oeil-alternatief van de mode vandaag zal aanslaan, omdat we het gewoon zijn de wereld in 2D te zien. Het is afwachten of de witte tabs aan de silhouetten mee in productie gaan.

Moschino-SS17-fashion-week-Milan-Milaan-beer-toy-story-catwalk-bag-handtas-it-bag

Meer op de volgende pagina.

5/

Calimerocomplex

Maison-Margiela-toy-story-SS17-Paris-Parijs-fashion-week-catwalk-accessoires

Zij zijn groot en ik is klein en da’s niet eerlijk! Hoewel het modejournaille gretig gebruikt maakt van de beschrijving ‘futuristische ruimtewezens’ voor de modellen bij Maison Margiela, moeten wij door de eierdopjes op hun hoofd eerder denken aan Calimero. Ken je het verontwaardigde zwarte kuiken nog? Wat John Galliano écht inspireerde bij het ontwerpen van deze met streetwear doorspekte collectie waarin hij dagdagelijkse stukken heruitvindt, blijft geheim. Trouw aan de Margiela-traditie staat de ontwerper na de show niemand te woord.

Meer op de volgende pagina.

6/

Bunnywunny

Ashley-Williams-SS17-fashion-week-bunny-bag-it-toy-story-backstage

De populaire Britse Ashley Williams keert terug naar haar jeugd. In het decor van een rommelige tienerkamer stuurt ze haar modellen de catwalk op met schattige handgemaakte knuffeltasjes. Ze zien er afgeleefd, afgewassen en uitgeknuffeld uit en kosten waarschijnlijk een fortuin. Leuk DIY-projectje?

Meer op de volgende pagina.

7/

Droomvogels

Sophia-Webster-fashion-week-SS17-toyt-story-schoenen-shoes

Brits accessoireontwerpster Sophia Webster kreeg inspiratie voor haar collectie toen ze op dezelfde avond eerst ‘Dreamgirls’ en dan ‘The Birds’ van Alfred Hitchcock zag. Het resultaat? Een schoenenlijn die niet zou misstaan in de dressing van sixties Barbie (naast Frida Kahlo en Beyoncé haar grootste voorbeeld) en accessoires op maat van ‘Alice in Wonderland’. Gepresenteerd in paradijsvogelkooitjes, met of zonder model.