Je tijd optimaal beheren, hoe doe je dat?

Gepubliceerd op 20 maart 2017 door ELLE België
Je tijd optimaal beheren, hoe doe je dat?

Actieve vrouwen jongleren voortdurend met de verschillende rollen in hun leven: working girl, moeder, sportieveling, liefhebbende partner … Als heuse kameleons verdelen ze hun tijd. Hoe maak je van de tijd je beste vriend?

Time in / Time-out - jij beslist!

https://youtu.be/_miNQEi-iO8

1/

Hoe maak je een zakenreis wat leuker?

Rado

Met muziek creëer je je eigen comfortzone. Doe je oordopjes in en laat de muziek het tempo aangeven. Klassieke muziek doet het hartritme vertragen. Bekende muziek stimuleert de afscheiding van neurohormonen die ons welzijn bevorderen.

Geen tijd voor make-up? Maak jezelf op in vijf minuten met een BB-crème om de huid te hydrateren en tegelijk mooi egaal te maken, een blushstick om wat kleur te toveren op de wangen en lippen en een beetje mascara voor een frisse oogopslag.

Paspoort op zak? Neem plaats in de vertrekhal en verdiep je in een boek of tijdschrift. De tijd vliegt voorbij, je verbeelding neemt de vrije loop.

true open heart

True Open Heart is een hightech keramisch horloge, mat zwart of gepolijst wit, dat de zuivere lichte lijnen van de ‘Rado True’ familie vertoont. Het knappe Zwitserse gangwerk is zichtbaar door de gestileerde uitsnijdingen in de wijzerplaat: zo kan de drager een glimp opvangen van het raadselachtige mechanisme binnenin. Maak kennis met de Rado True Open Heart op www.rado.com

2/

Hoe kan je ontspannen op het werk?

RadoMaximaliseer je productiviteit. Bepaal voor jezelf op welke momenten van de dag je het meest productief bent en laat je omgeving weten dat je dan niet gestoord wenst te worden. Gun jezelf enkele korte pauzes in je drukke schema, bij voorkeur in de buitenlucht. Waarom niet even de beentjes strekken op dat pleintje in de buurt? Zo schud je je endorfines wakker en haal je die doelstelling van 10.000 stappen per dag misschien wel.

Wees lief voor jezelf en neem wat afstand van alle professionele beslommeringen door vaste rituelen in te lassen. Een kruidenthee is een stressvrij opkikkertje. Gember, kruidnagel of kaneel: kruiden verdrijven gegarandeerd de vermoeidheid. Kardemom brengt het zenuwstelsel in balans, net als meidoorn, lavendel of oranjebloesem. Een goed uitgevoerde zelfmassage is even deugddoend als die van een professionele masseur. Verdrijf je frustraties door lichte druk uit te oefenen op de slapen of de nek.

centrix open heart

De wijzerplaat in de vorm van een omgekeerde halvemaan van de Centrix Open Heart, ingelegd met 12 diamanten, geeft inkijk in het onderliggende mechanisme. Zo zien we de fijn geguillocheerde zonnestralen op het Zwitserse gangwerk dat er net onder ligt. Achter een gestileerd slot op twaalf uur gaat het kloppend hart schuil van het automatische uurwerk. Maak kennis met de Rado Centrix Open Heart op www.rado.com.

3/

Hoe zorg je voor harmonie in een open ruimte?

ezgif.com-optimize-4

Ontspan. Een uurtje yoga ontspant en pept op tegelijk. Neem ’s ochtends een matje en wat lichte kledingstukken mee. Ontspannen kun je overal doen, zolang je maar rustig zit. Kruis de benen, sluit de ogen, concentreer je op je ademhaling en voel de lucht op je huid. Adem diep in en uit en houd de ademhaling telkens 5 seconden vast (zowel bij het in- als uitademen). De tijd staat stil. Hydrateer jezelf in de kleedkamer door wat thermaal water te verstuiven: heerlijk verfrissend, en de huid krijgt een gezond natuurlijk kleurtje. Met wat cushion cream zorg je voor een mooi egale teint.
true thinline

Met zijn kast van 4,9 mm is de True Thinline het dunste keramische horloge dat Rado ooit op de markt bracht. Het resultaat is een tijdloos minimalistisch design. Maak kennis met de Rado True Thinline op www.rado.com.

4/

Hoe verbreek je alle verbinding?

ezgif.com-optimize

Schakel alle toestellen uit. Waar vind je de energie om op stap te gaan na een hectische werkdag? Leg die smartphone weg en stel je open voor de wereld.

Verwen jezelf. Met wat lipstick en foundation klaart je gezicht meteen op. Verstuif een wolkje parfum, doe je mooiste oorbellen in … accessoires helpen je om moeiteloos van de dag in de nacht te glijden.

Vitamientjes opdoen. Maak een antioxiderende cocktail op basis van superingrediënten zoals açaibessen, granaatappel of guarana. Met zo’n overdosis vitaminen blijf je vanzelf de hele nacht fris. Je vrienden en de liefde van je leven maken het sociale beest in jou weer wakker. Het verleidingsspel voltrekt zich in een andere tijdsdimensie – die van de romantiek en het onverwachte.

HyperChrome diamonds

De fonkelnieuwe HyperChrome Diamonds in plasmakeramiek telt maar liefst zeventig diamanten. Zijn decoratieve elementen in roze goud en de wijzerplaat met Romeinse cijfers en ingelegde diamanten maken het geheel af. Maak kennis met de Rado HyperChrome Diamonds op www.rado.com.